У Львові відкрили Центр водневих технологій

У Львові відкрили Центр водневих технологій

Укрінформ
У Львові на базі Наукового парку політехнічного університету відкрили Центр водневих технологій.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради, передає Укрінформ. 

"На базі SID City Scientific Park Національного університету "Львівська політехніка" у вівторок, 1 лютого, відкрили Центр водневих технологій. Інноваційний проєкт – це результат співпраці науковців Львівської політехніки, підприємців та обласної ради. Адже фінансування наукової розробки відбувалося в рамках обласної Програми сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку у Львівській області", – йдеться у повідомленні.

За словами голови комісії облради з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Юрія Раделицького, це один із дев'яти проєктів-переможців торішнього конкурсу інновацій, який відбувався в рамках обласної програми.

Раделицький пояснив, що водневі технології вже давно відомі, водень використовують в енергетиці. Але досі не наголошувалось на можливості його використання у побуті. Львівські науковці розробили систему водневого очищення автомобільних двигунів внутрішнього згоряння та електролізер з твердополімерним електролітом.

Читайте також: «Зоря»-«Машпроект» працює над створенням екологічного водневого двигуна

«Ці технології дозволять продукувати водень, а також промивати ним автомобільні двигуни. Перспективним проєктом одразу зацікавилися інвестори, уже налагоджено співпрацю науковців з бізнесом, укладаються відповідні угоди», – зазначив голова депутатської комісії.

Він наголосив, що нова програма Львівської обласної ради, спрямована на стимулювання, розроблення інновацій, виявилася ефективною та корисною для розвитку науки та економіки Львівщини. У цьому році тут знову проведуть конкурс ідей, оберуть найактуальніші та реалістичні та виділять фінансування на втілення корисних проєктів.

Фото: lvivoblrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-