Члени Європарламенту приїхали в Маріуполь підтримати Україну

Члени Європарламенту приїхали в Маріуполь підтримати Україну

Укрінформ
Члени Європейського парламенту прибули у Маріуполь для аналізу поточної ситуації на сході України та для того, щоб продемонструвати солідарність з українцями.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Маріупольській міській раді.

«Дев’ять членів Європарламенту прибули до міста для аналізу поточної ситуації на сході України. Вони відвідали військову частину та торговельний порт», - йдеться у повідомленні.

Очільник делегації, голова Комітету із закордонних справ Девід Макаллістер наголосив, що під час візиту члени Європарламенту цікавилися ситуацією в Азовському морі. А ключова мета приїзду - продемонструвати солідарність з Україною з боку ЄС перед ризиком військової агресії Росії.

Читайте також: Єврокомісія планує мобілізувати до €6,5 мільярда інвестицій для підтримки економіки України

«Європейський Союз дуже чіткий у своїй позиції. Ми хочемо вирішити конфлікт через дипломатичні переговори. Це єдиний спосіб. Ніхто не хоче військового конфлікту», - наголосив член Європарламенту.

Голова підкомітету з безпеки та оборони Наталі Луазо зазначила, що підтримка України здійснюється шляхом надання додаткового фінансування та обладнанням, яке підвищить стійкість країни.

«Хочемо продемонструвати європейську єдність перед дезінформацією, яка навалою йде з Росії. Робимо все для зниження ескалації. Україна повинна мати власний вибір майбутнього і своїх союзників», - підкреслила Луазо.

Читайте також: В Євросоюзі розповіли про можливі санкції проти Росії

Як повідомляв Укрінформ, ЄС розробляє пакет санкцій проти РФ такого масштабу і сили, які змусять її піти на поступки.

Фото: mariupolrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-