Російські спецслужби планували підпали і теракти на Одещині – СБУ

Російські спецслужби планували підпали і теракти на Одещині – СБУ

Аудіо
Укрінформ
Служба безпеки України оприлюднила докази діяльності агента військової розвідки Росії, який планував низку терактів в Одеській області.

Як повідомляв Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Раніше зловмисника затримали “на гарячому”, коли він вербував виконавця для майбутніх злочинів.

На записах зафіксовані елементи розмови між агентом РФ і знайденим ним виконавцем, зокрема про понівечення пам’ятника Героям Небесної Сотні в Одесі, підпал офісів волонтерських організацій, які допомагають військовослужбовцям у зоні операції Об’єднаних сил, про співпрацю з російською розвідкою та навички стрільби із гранатомета, про планування серії терактів в Одеській області, у тому числі на території військової частини.

Зловмисника взяли під варту, йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Криму окупанти завербували в «Юнармію» близько 29 тисяч дітей

Як повідомляв Укрінформ, на початку січня СБУ затримала агента російської розвідки, який спланував серію терактів в Одеській області. За даними силовиків, агентом виявився іноземець, який періодично приїжджав в Україну за завданням російських спецслужб. Його кураторами були представники російської військової розвідки, які діють з території невизнаної "Придністровської молдавської республіки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-