СБУ впіймала «на гарячому» агента російської військової розвідки

СБУ впіймала «на гарячому» агента російської військової розвідки

Фото, відео
Укрінформ
Службовці СБУ затримали «на гарячому» агента російської військової розвідки, який спланував серію терактів в Одеській області.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

За даними силовиків, агентом виявився іноземець, який періодично приїжджав в Україну за завданням російських спецслужб. Його кураторами були представники російської військової розвідки, які діють з території невизнаної "Придністровської молдавської республіки".

"Головним завданням зловмисника було розхитування суспільно-політичної ситуації в Одеській області через проведення диверсій та терористичних актів. Уже встановлено, що він організував підпал військового автомобіля ЗСУ в Одесі у грудні 2021 року, облив пам’ятник загиблим у війні з РФ українцям", - заявили в СБУ.

Крім того, за даними української спецслужби, об’єктами посягання агента мали стати офіси волонтерських і громадсько-політичних структур патріотичного спрямування, а також військова техніка в Одеській області.

Таким чином російські спецслужби хотіли провести інформаційно-психологічні спецоперації в контексті нібито «наявності на території Одеського регіону проросійського підпілля та антиукраїнських настроїв населення», наголошують в СБУ.

Повідомляється, що організатора терактів затримали під час зустрічі з виконавцем, коли зловмисник ставив нове "завдання" щодо підпалу військової техніки та передав гроші за попередній підпал автомобіля ЗСУ.

Слідчі СБУ повідомили викритому агенту про підозру за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Як повідомлялось, контррозвідка СБУ з 2014 року в різних регіонах країни нейтралізувала понад 30 ворожих агентурних мереж. Більш ніж 180 зловмисників засуджені за державну зраду та шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-