У Миколаєві просять владу запобігти руйнуванню доріг у припортових містах

У Миколаєві просять владу запобігти руйнуванню доріг у припортових містах

Укрінформ
Миколаївська міська рада просить Президента, Верховну Раду та Прем'єр-міністра України спрямувати до місцевих бюджетів припортових міст 50% прибутку, який сплачують до держбюджету морські порти. 

Відповідне звернення прийнято депутатами 27 січня під час сесії Миколаївської міської ради, передає кореспондент Укрінформу.

«Просимо направити до місцевих бюджетів за місцем розташування портів 50% частини чистого прибутку (доходу), що відраховується адміністрацією морських портів України та стивідорними компаніями державної форми власності до держбюджету України. Ці кошти будуть спрямовані на будівництво, реконструкцію та ремонт автодоріг, мостів шляхопроводів, естакад та інших об’єктів дорожньої інфраструктури припортових міст», - йдеться у зверненні.

Читайте також: Стали відомі претенденти на будівництво першої ділянки Київської обхідної дороги

Там також зазначається, що транспортний комплекс із розгалуженою мережею та портовим господарством, в якому функціонують три морських і річковий порти, є стратегічною галуззю міста Миколаєва.

«Загальні обсяги переробки вантажів у портах Миколаєва постійно збільшуються та в середньому становлять 35 мільйонів тонн на рік. При цьому 60% вантажів транспортуються великогабаритним транспортом. Щорічно близько 500 тисяч автомобілів перевозять ці вантажі вулицями міста, руйнуючи їх. Також це впливає на безпеку дорожнього руху та рівень забруднення навколишнього середовища», - наголошується у зверненні.

Там також стверджується, що загальна потреба у фінансуванні на оновленні дорожньої інфраструктури Миколаєва наразі складає 4,6 млрд грн. Водночас обсяг надходжень до бюджету міста від діяльності портів та терміналів становить близько 237 млн грн на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-