Міжнародний фонд для підтримки України цьогоріч профінансує чотири проєкти

Міжнародний фонд для підтримки України цьогоріч профінансує чотири проєкти

Укрінформ
Міжнародний фонд «Партнерство за сильну Україну» профінансує чотири проєкти цього року, серед яких - термомодернізація житла у Донецькій, Луганській та Херсонській областях.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, передає Укрінформ.

Зокрема, серед визначених для реалізації пілотних проєктів - «Покращення захисту цивільного населення та посилення військово-цивільної співпраці». Він передбачає поліпшення комунікації між військовими та цивільними, розбудову довіри, фінансування інфраструктурних ініціатив.

Другий проєкт - «Покращення діалогу задля стійкості громад» - посилює спроможності громад та громадянського суспільства до діалогу тощо.

Проєкт «Покращення регіональних стратегічних комунікацій для протистояння дезінформації» передбачає проведення тренінгів для місцевих журналістів, формування системи регулярних комунікацій і координації між центральною та місцевою владою, розбудову спроможності місцевих органів влади з виявлення й протидії дезінформації.

Четвертий проєкт, «Підвищення енергоефективності постраждалих громад Донеччини та Луганщини», передбачає енергоаудит у 20 громадах Донецької й Луганської областей та проведення заходів з енергоефективності для 4 соціальних будівель.

Віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телеканалу "Рада" окремо наголосила на важливості проєкту з енергоефективності, який сприятиме реалізації доручення Президента та плану уряду у 2022 році запустити національну програму термомодернізації будівель.

Читайте також: У Львівській обласній лікарні відкрили оновлене пологове відділення

«Пілотний проєкт допоможе громадам Донеччини, Луганщини, Херсонщини провести енергоаудит і взяти участь у програмі термомодернізації України», - зазначила вона.

Офіційний старт роботи фонду запланований на 31 січня 2022 року. Ініціаторами його створення є США, Канада, Велика Британія, Швейцарія і Швеція. Верещук зауважила, що «діяльність фонду сприяння відновленню Донбасу пришвидшить процес реінтеграції тимчасово окупованих територій».

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні донори виділять 35 мільйонів фунтів стерлінгів через спеціальний фонд для відновлення Донеччини та Луганщини «Партнерство за сильну Україну».

У 2022 році в Україні оголосили старт програми «Велика термомодернізація» з метою зменшити енергозалежність України в умовах глобально-світової енергетичної кризи та зростання цін на вуглеводні і комунальні послуги. Програма передбачає утеплення 5 тисяч багатоповерхівок, шкіл, садків та лікарень. Кошторис ініціативи для держави – загалом 300 мільярдів гривень, 100 мільярдів планується залучити в найближчі три роки. За попередніми розрахунками, термомодернізація багатоповерхових будинків здатна на 30-40% зменшити споживання газу на їхнє опалення.

Кабмін уже затвердив законопроєкт про внесення змін до низки законів, що створить умови для впровадження термомодернізаційної ініціативи на рівні ОСББ та скорочення кількості формальних процедур, розвитку системи енергетичного менеджменту будівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-