СБУ - про готовність Харкова до спротиву: Якщо в 2014-му була позначка «один», то зараз маємо «десять»

СБУ - про готовність Харкова до спротиву: Якщо в 2014-му була позначка «один», то зараз маємо «десять»

Укрінформ
Харківщина готова до будь-яких надзвичайних ситуацій - за рік проведено понад 130 навчань і відпрацьовано понад 10 різних сценаріїв розвитку подій.

Про це сказав під час апаратної наради в Харківській облдержадміністрації начальник Управління СБУ в Харківській області Роман Дудін, передає кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні харківський регіон, харківський силовий та правоохоронний блок як ніколи за останні 8 років готовий до виникнення будь-яких надзвичайних ситуацій. Тільки за останній всіма підрозділами, що входять до складу АТЦ (антитерористичного центру - ред.), було проведено більше 130 навчань, фактично кожні 3-4 дні відбувалися навчання, відбувалося бойове злагодження між усіма силовими структурами, де відпрацьовувалися різні сценарії", - повідомив Дудін.

Читайте також: Позаштатних ситуацій на території Харківщини немає - голова ОДА

Він додав, що силовики відпрацьовували більше десятка сценаріїв розвитку подій. Але деталі на широкий загал, зазначив керівник облуправління СБУ, розголошувати не можна.

«На сьогоднішній день вбачаємо, що окремими політичними партіями, осередками та рухами саме на території харківського регіону роздмухується істерія стосовно можливої потенційної військової загрози. Скажу так: на сьогоднішній день приводу для цього саме в харківському регіоні немає», - сказав Дудін, наголосивши, що потенційні загарбники отримають відсіч.

За його словами, на території харківського регіону, як і всієї України, є дуже багато «сюрпризів», які можуть очікувати потенційного загарбника.

"Ми не можемо розповісти цього на загал. Все дуже і дуже непогано. Якщо брати 2014 рік за позначку «один», то зараз маємо «десять». Всі знають свою роль і місце, всі готові. Дуже потужна робота була проведена і вона продовжується. Йде робота на випередження», - запевнив Дудін.

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника Харківського гарнізону Андрій Бережний у своєму виступі зазначив, що заходи підготовки по гарнізону виконані і станом на сьогодні організовується посилення всіх видів розвідки.

Читайте також: Усі підприємства Харкова працюють штатно - міський голова

Як повідомлялося, про можливість захоплення українських територій під приводом «захисту» російськомовного населення, зокрема Харкова, Президент Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю американському виданню The Washington Post.

«Якщо Росія вирішить посилити ескалацію, звичайно, вони збираються це зробити на тих територіях, де історично проживають люди, які мали родинні зв'язки з Росією. Харків, який під контролем уряду України, може бути окупований. Росії потрібний привід: скажуть, що захищають російськомовне населення», - зазначив він.

За словами Зеленського, після окупації Криму всі розуміють, що це може статися. Але, додав він, не буде просто окупації - це буде початком великомасштабної війни.

21 січня міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що в разі загрози місто готове дати відсіч. Голова ОДА Одег Синєгубов запевнив, що ніяких позаштатних дій на території області не відбувається, але всі відомства готові до виконання будь-яких завдань.

Як повідомляв Укрінформ, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо її кордонів і використовує ці військові приготування для прямого шантажу США та НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-