Позаштатних ситуацій на території Харківщини немає - голова ОДА

Позаштатних ситуацій на території Харківщини немає - голова ОДА

Укрінформ
Ніяких позаштатних ситуацій на території Харкова та області немає, але всі відомства готові до виконання будь-яких завдань.

Про це заявив на брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми робимо все, що передбачається, те, що вимагає від нас Президент, Прем’єр-міністр, профільні Міністерства. Я хочу наголосити на тому, щоб не було серед населення ніякої паніки. Ми - всі державні органи, всі державні структури, Міністерство оборони, прикордонна служба, Національна гвардія – перебуваємо у своєму штатному режимі. Вони готові до виконання будь-яких завдань. Зараз іде активна імплементація і реалізація закону України про національний супротив, про територіальну оборону, тут, на місці, але це у штатному режимі. Закон набув чинності 1 січня, і ми маємо його реалізовувати. Ніяких наразі позаштатних дій або ситуацій у нас на території Харківщини немає», - сказав Синєгубов.

Раніше міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що в разі загрози місто готове дати відсіч.

Як повідомлялося, про можливість захоплення українських територій під приводом «захисту» російськомовного населення, зокрема, Харкова, Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю американському виданню The Washington Post.

«Якщо Росія вирішить посилити ескалацію, звичайно, вони збираються це зробити на тих територіях, де історично проживають люди, які мали родинні зв'язки з Росією. Харків, який під контролем уряду України, може бути окупований. Росії потрібний привід: скажуть, що захищають російськомовне населення», - зазначив він.

За словами Зеленського, після окупації та анексії Криму «ми розуміємо, що це може статися». «Але я не знаю, що вони збираються робити, бо це великі міста. У Харкові проживає понад 1 мільйон жителів. Не буде просто окупації; це буде початком великомасштабної війни», - заявив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо її кордонів та використовує ці військові приготування для прямого шантажу США та НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-