«На захист Харкова встануть всі українці»: мер заявляє, що місто готове дати відсіч

«На захист Харкова встануть всі українці»: мер заявляє, що місто готове дати відсіч

Укрінформ
Харків був і буде українським містом, жителі готові захищати його від будь-яких загарбників.

На цьому наголосив Харківський міський голова Ігор Терехов у зверненні до мешканців міста, розміщеному на сайті міськради, передає Укрінформ.

Він також запевнив всіх харків'ян, що «місто готове дати тверду відсіч потенційному загарбникові, всі сили та засоби для того, щоб відстояти Харків, у нас є». Він висловив думку, що приводів для занепокоєння немає, і Харків і надалі успішно розвиватиметься під мирним небом. «Все буде Харків та все буде Україна!», - підкреслив міський голова.

«Харків був і буде українським містом, жителі якого є громадянами єдиної та неподільної України. І будь-хто, хто посягне захопити Харків, повинен розуміти – на захист свого улюбленого міста встануть не лише харків'яни, а й усі українці», - сказав Терехов.

Як повідомлялося, про можливість захоплення українських територій під приводом «захисту» російськомовного населення, зокрема, Харкова, Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю американському виданню The Washington Post.

Читайте також: Веніславський: Загроза повномасштабного вторгнення РФ в Україну залишається потенційною

«Якщо Росія вирішить посилити ескалацію, звичайно, вони збираються це зробити на тих територіях, де історично проживають люди, які мали родинні зв'язки з Росією. Харків, який під контролем уряду України, може бути окупований. Росії потрібний привід: скажуть, що захищають російськомовне населення», - зазначив він.

За словами Зеленського, після окупації та анексії Криму «ми розуміємо, що це може статися». «Але я не знаю, що вони збираються робити, бо це великі міста. У Харкові проживає понад 1 мільйон жителів. Не буде просто окупації; це буде початком великомасштабної війни», - заявив Президент.

Читайте також: З'явилися нові супутникові знімки військ РФ біля кордонів України

Як повідомляв Укрінформ, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо її кордонів та використовує ці військові приготування для прямого шантажу США та НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-