З'явилися нові супутникові знімки військ РФ біля кордонів України

З'явилися нові супутникові знімки військ РФ біля кордонів України

Фото
Укрінформ
Супутники компанії Maxar Technologies (США) оприлюднили нові кадри, на яких видно російську військову техніку, що знаходиться неподалік українсько-російського кордону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

"Супутникові знімки Maxar Technologies показують, що Росія зібрала близько 100 000 військових біля кордонів України, нарощування, яке за словами Заходу, є підготовкою до війни, з метою запобігти приєднанню України до НАТО", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, журналіст Newsmax Алекс Сальві оприлюднив у мережі Твіттер знімки, на яких видно російські війська поблизу кордону України.

Журналіст пише, що Москва розташувала свої сили: у Климово, що знаходиться за 13 км від кордону України; у Клинці - за 30 км від кордону; у Єльні - за 130 км від України; у Погоново - за 165 км на північ від кордону України.

Читайте також: Коли піде останній солдат РФ: Кулеба назвав умови припинення війни на сході України

Як повідомляв Укрінформ, у середу відбулася пресконференція президента США Джо Байдена у Білому домі за підсумками першого року його перебування на головній посаді.

Після неї Білий дім розтлумачив, що вислів президента Байдена про «невелике вторгнення» РФ в Україну означає можливі атаки у кіберсфері або провокації проти України за участю парамілітарних формувань – на відміну від повномасштабного військового наступу Москви.

Читайте також: Британія може збільшити постачання зброї до України - глава Міноборони Воллес

Президент Володимир Зеленський заявив, що у світі незначних агресій та незначних жертв не буває, як не буває й маленьких народів.

Фото: Maxar Technologies

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-