Житомирські «Школи супергероїв» за рік випустили понад 900 дітей

Житомирські «Школи супергероїв» за рік випустили понад 900 дітей

Укрінформ
У «Школах супергероїв», що працюють на базі дитячої лікарні ім. В.Й. Башека у Житомирі та Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні, за 2021 рік пройшли навчання 904 дитини.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли координатори «Шкіл супергероїв» обох лікарень.

«11 жовтня 2019 року ми відкрили дві «Школи супергероїв» у дитячій міській та дитячій обласній лікарнях. За минулий рік у дитячій міській лікарні з лютого до 30 грудня пройшли навчання 403 дитини, відбулося 839 уроків. Зараз у школі 11 вчителів з математики, української мови та літератури, англійської мови, історії, географії, хімії, основ здоров’я, біології, зоології, зарубіжної літератури, музичного мистецтва і вчитель початкових класів», - повідомила координатор-організатор «Школи супергероїв» дитячої лікарні ім. В.Б. Башека Вікторія Михайленко.

За її словами, у такій школі з дітьми працюють вчителі загальноосвітньої школи № 33.

Куратор «Школи супергероїв» Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні Людмила Миронова додала, що упродовж 2021 року там пройшла навчання 501 дитина та провели 1890 уроків. У школі працювали 10 вчителів зі Станишівського ліцею.

Після закінчення навчання в «Школі супергероїв» діти можуть отримати сертифікат або лист успішності з оцінками.

Торік завдяки підтримці волонтерів у школах при обох лікарнях створили мінібібліотеки, провели інтернет, а також придбали принтери.

Читайте також: «Школа супергероїв» для онкохворих дітей запрацювала у Харкові

Як повідомляв Укрінформ, ДП «Школа супергероїв» було створено постановою Кабінету Міністрів й віднесено до управління Міністерства освіти й науки. Зараз в Україні діє 7 центрів у 5 областях України, де діти мають змогу навчатися під час лікування: по одному в Києві, Херсоні, Хмельницькому. По 2 – у Дніпропетровській та Житомирській областях. Загалом планується створення 28 таких навчальних центрів.

Зазначається, що освітні послуги надаватимуть з дозволу та згідно з рекомендаціями лікаря медичного закладу, в якому перебуває дитина. Необхідна буде згода батьків або законних представників дитини на навчання, або повнолітньої особи, яка здобуває середню загальну освіту.

Обов’язковою умовою буде те, що розклад занять не повинен співпадати в часі та заважати лікуванню дитини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-