«Школа супергероїв» для онкохворих дітей запрацювала у Харкові

«Школа супергероїв» для онкохворих дітей запрацювала у Харкові

Фото
Укрінформ
Освітній проєкт «Школа супергероїв» почав працювати на базі Харківської міської клінічної дитячої лікарні №16, де проходять лікування діти, зокрема, з онкогематологічною патологією.

Про це повідомляє пресслужба Харківської міськради, передає Укрінформ.

Як зазначається, 21 грудня відбулася презентація навчального класу та пройшов перший урок – «Урок мрії» - для дітей, які тривалий час перебувають у лікарні та не можуть своєчасно здобувати повноцінну якісну освіту.

Заступниця Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан зауважила на відкритті проєкту, що у цьому медзакладі лікуються діти практично з усієї України. «Ми впевнені, що для дітей навчання стане позитивною частиною лікувального процесу. А ми як міська влада зі свого боку всіляко сприятимемо, щоб цей проєкт працював системно, продуктивно та якісно», - наголосила посадовець.

Для проведення навчального процесу адміністрація лікарні уклала договір про співпрацю з керівництвом Харківської загальноосвітньої школи №70. Вчителі, які проводитимуть заняття, пройшли спеціальну підготовку. Заняття за шкільною програмою проводитимуться п'ять днів на тиждень. Діти навчатимуться або в класі, або індивідуально, або дистанційно, якщо вони перебуватимуть в ізольованих боксах. У них не буде оцінок і домашніх завдань.

Раніше команда мережі освітнього простору «Школа супергероїв» та «Право на освіту» звернулися до Харківського міського голови Ігоря Терехова з пропозицією про організацію такої школи. Були виділені кошти та проведений ремонт холу другого поверху 16-тої лікарні, де розташовані приміщення «Школи супергероїв», а також капітальний ремонт навчального класу. В його оснащенні - придбанні шкільних меблів, сенсорної панелі, планшетів та іншого - взяли активну участь громадські діячі, благодійники.

Харківська «Школа супергероїв» стала восьмою в Україні - після Києва, Житомира, Херсона, Хмельницького, Дніпра та ін.

Як повідомляв Укрінформ, у 2016 році в Україні розпочався перший соціальний освітній проєкт для дітей «Школа супергероїв». Перші уроки відбулися на базі Київської лікарні ОХМАТДИТу.

28 жовтня 2021 року Кабінет Міністрів утворив державну установу «Школа супергероїв», яка надаватиме освітні послуги дітям на стаціонарному лікуванні. Установа фінансуватиметься з державного бюджету.

Фото: пресслужба Харківської міськради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-