У курортній Затоці втретє не відбулися повторні вибори – кажуть, що немає грошей

У курортній Затоці втретє не відбулися повторні вибори – кажуть, що немає грошей

Укрінформ
Призначені на 9 січня 2022 року повторні вибори голови та депутатів Кароліно-Бугазької сільради, до складу якої входить курортне селище Затока, не відбулися через відсутність бюджетного фінансування.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу голова Кароліно-Бугазької територіальної виборчої комісії Олексій Байрак.

«Сільська територіальна виборча комісія визнала повторні вибори голови та депутатів Кароліно-Бугазької сільради, призначені на 9 січня, такими, що не відбулися. Тервиборчком не мав змоги протягом грудня-січня укласти договір з підприємством на виготовлення виборчих бюлетенів», - зазначив Байрак.

Як повідомлялося, через зрив повторних виборів 31 жовтня 2021 року з вини голови та депутатів Кароліно-Бугазької сільської ради, які не проголосували за виділення коштів на виготовлення виборчих бюлетенів, ЦВК призначила наступні повторні вибори на території Затоки та Кароліно-Бугазу 9 січня 2022 року.

Місцеві вибори у жовтні 2020 року ЦВК було визнано такими, що не відбулися, через виявлені численні порушення з боку учасників виборчого процесу. З урахуванням цього Центральна виборча комісія 16 січня 2021 року достроково припинила повноваження всього складу Кароліно-Бугазької сільської ТВК і призначила на 7 лютого 2021 року повторні вибори.

Однак через бездіяльність Кароліно-Бугазької сільської ТВК місцеві вибори 7 лютого теж не відбулися. ЦВК розглянула скаргу щодо бездіяльності Кароліно-Бугазької сільської територіальної виборчої комісії, звернулася до профільного Комітету Верховної Ради щодо законодавчого врегулювання проблемних питань і призначила на 31 жовтня 2021 року повторні місцеві вибори. Однак їх зірвали сільський голова та депутатська більшість ради, відмовившись підтримати проєкт рішення сільради на виготовлення виборчих бюлетенів.

Фото з сайту: anga.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-