Громади цьогоріч отримають рекордну підтримку на розбудову інфраструктури

Громади цьогоріч отримають рекордну підтримку на розбудову інфраструктури

Інфографіка
Укрінформ
У 2022 році об'єднані територіальні громади отримають з державного бюджету рекордну підтримку на розвиток та розбудову інфраструктури - загалом понад 130 мільярдів гривень.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в інфографіці, оприлюдненій на сайті політичної партії "Слуга народу".

"Це вкрай важливе рішення, адже розвиток кожної громади означає загальний розвиток країни. Нагадаємо, що Державний бюджет на 2022 рік є бюджетом громад і місцевого самоврядування", - відзначили в політсилі.

Так, згідно з інфографікою, із загальної суми в понад 130 млрд грн, що виділено на підтримку громад у держбюджеті-2022, найбільше - 66,8 млрд грн - передбачено на розвиток дорожньої інфраструктури, 27,5 млрд грн - на регіональний розвиток, 7,1 млрд грн - на розвиток сільських територій. Також 6,8 млрд грн - на державну підтримку розвитку освіти, 5,4 млрд грн - розвиток охорони здоров'я, 4,4 млрд грн - підтримку сільгоспвиробників, 3,3 млрд грн - інші напрями розвитку територій (зокрема, ЦНАПи), 2,5 млрд грн - розвиток транспортної інфраструктури, 1,9 млрд грн - розвиток у сфері культури, 0,9 млрд грн - розвиток спортивної інфраструктури.

Як повідомляв Укрінформ, у «Слузі народу» назвали ТОП-5 законів, які цьогоріч планує ухвалити Верховна Рада - зокрема, про прозорість у громадах та про обов’язкові стратегії розвитку, дати рівні можливості для залучення запозичень громадами, а також – напрацювати фінальний текст змін до Конституції в частині децентралізації.

Згідно з законом про Державний бюджет України на 2022 рік, доходи державного бюджету на 2022 рік визначені в сумі 1 трлн 323,9 млрд грн (що на 9,7%, або 117,2 млрд грн більше від запланованих на 2021 рік), видатки – на рівні 1 трлн 499,4 млрд грн (що на 4,2%, або на 61,1 млрд грн більше, ніж торік).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-