У Миколаївську інфекційну лікарню не пустили нову очільницю, призначену ОДА

У Миколаївську інфекційну лікарню не пустили нову очільницю, призначену ОДА

Укрінформ
У Миколаєві новопризначену в. о. директора обласного Центру лікування інфекційних захворювань Ярославу Студзінську трудовий колектив не пустив на робоче місце. Працівники лікарні заявили, що її призначення незаконне.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прямий ефір з лікарні у Фейсбуці.

Студзінська прийшла до Центру лікування інфекційних хвороб разом з адвокатом та в супроводі поліції. Завідуюча відділом кадрів Центру, заступник директора, інші працівники лікарні заявили, що розпорядження ОДА, відповідно до якого призначили нового директора, незаконне, тому вони відмовляються його виконувати. Адже законним власником лікарні є обласна рада, а не ОДА. Крім того, при призначенні нового директора, ОДА посилається на рішення обласної ради ще від 2008 року, відповідно до якого, тимчасово в.о. директора лікарні може бути як член колективу, так і стороння особа.

Працівники ж інфекційної лікарні, натомість, демонструють інше рішення облради від 2020 року, відповідно до якого, виконувати обов’язки керівника лікарні до того моменту, як відбудеться конкурс на цю посаду, може виключно член цього трудового колективу, а Студзінська досі завідувала відділенням іншої лікарні - швидкої медичної допомоги.

Представники колективу заявляють, що ігноруватимуть нове керівництво доти, допоки з ними не буде погоджено його кандидатуру.

У Центрі чергує поліція, але вона не втручається.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві 4 січня під час брифінгу в ОДА представили нову в. о. директора обласної інфекційної лікарні Ярославу Студзінську.

21 грудня минулого року депутати обласної ради достроково розірвали контракт із директором обласного Центру лікування інфекційних хвороб Світланою Федоровою. Підстава – низка порушень у організації та якості надання медичних послуг хворим на COVID-19 та рекомендація МОЗ щодо звільнення головного лікаря Центру з займаної посади.

25 грудня у Миколаєві біля приміщення обласної ради відбувся мітинг на підтримку звільненого з посади директора обласного Центру лікування інфекційних захворювань Світлани Федорової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-