Один з пацієнтів у Косівській лікарні помер за 5 хвилин до пожежі – мер

Один з пацієнтів у Косівській лікарні помер за 5 хвилин до пожежі – мер

Укрінформ
У Косівській ЦРЛ загорання сталося за 5 хвилин по смерті пацієнта. 

Про це кореспонденту Укрінформу розповів Косівський міський голова Юрій Плосконос.

«Одна людина помирала, їй проводили реанімаційні заходи. Коли пацієнт помер, за 5 хвилин сталася пожежа. Тоді сталося дуже інтенсивне загорання приміщення», - повідомив мер Косова.

Він додав, що після пожежі всю ніч перебував у Косівській ЦРЛ і спілкувався з родичами хворих. Припускають, що після смерті пацієнта стався витік кисню у приміщенні. Саме загорання могло спричинити відкрите джерело вогню. Не виключають і замикання електропроводки.

«Це робота експертів. Усе поки з’ясовують експерти», - наголосив Плосконос.

Він також зазначив, що у пожежі на посту №2 згоріли двоє людей, які перебували на сусідніх ліжках з померлим.

«Третя людина, яка загинула, була у важкому стані на медичному посту №1. Там причини смерті ще встановлюють», - зауважив мер.

За його словами, сьогодні у Косівській громаді планують оголосити день жалоби. Наразі питання розглядають на виконкомі міськради.

Як повідомляло агентство, 28 грудня близько 21 години у реанімаційній палаті Косівської ЦРЛ виникла пожежа. До прибуття рятувальників в лікарні евакуювали 12 людей. Ліквідувати пожежу вдалося близько 22 години. У вогні загинули троє людей, ще одна людина загинула від коронавірусної хвороби. Трьох постраждалих госпіталізували до Івано-Франківської ОКЛ. Усі вони – медики. Стан двох із них лікарі оцінюють як критичний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-