У Миколаєві вийшли на підтримку звільненої директорки обласної лікарні

У Миколаєві вийшли на підтримку звільненої директорки обласної лікарні

Укрінформ
У Миколаєві близько двох сотень людей вийшли до приміщення обласної ради на мітинг підтримки звільненого з посади директора обласного Центру лікування інфекційних захворювань Світлани Федорової.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Окрім пацієнтів та їх родичів і просто небайдужих людей, сюди прийшов майже весь колектив лікарні. Вони називали звільнення Світлани Федорової політичною розправою та вимагали повернути її на роботу. Працівники лікарні стверджували, що готові оголосити страйк чи звільнитися, якщо їхню керівницю не поновлять на посаді.

Мітингувальники тримали плакати «Припиніть свавілля», «Федорова наш директор», «Руки геть від Федорової».

«Федорову звільнили з порушенням законодавства. Адже у неї був контракт на 5 років. Якщо обласна рада зібралася звільняти Федорову, то потрібно було внести проєкт цього рішення за 20 днів до сесії, як того вимагає закон, щоби громада та депутати встигли ознайомитися. А вони внесли це рішення вже на сесії, з голосу», — сказала ексголова обласної ради, а нині її депутат Вікторія Москаленко.

Учасники мітингу також підписали звернення до влади щодо поновлення Федорової на посаді. Раніше колектив КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» направив подібне звернення до Верховної Ради, Кабінету Міністрів та Офісу Президента.

Як повідомляв Укрінформ, 21 грудня депутати обласної ради 42 голосами з 58 присутніх достроково розірвали контракт з директором обласного Центру лікування інфекційних хвороб Світланою Федоровою. Підстава – низка порушень, виявлених під час перевірки 11 по 12 листопада комісією Міністерства охорони здоров'я щодо організації та якості надання медичних послуг хворим на COVID-19 та рекомендація МОЗу.

Світлана Федорова є членом партії «Наш край», депутатом обласної ради. Вона відома своїми різкими висловлюваннями на адресу представників влади.

Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-