У Миколаївській ОДА спростували інформацію про закриття інфекційної лікарні

У Миколаївській ОДА спростували інформацію про закриття інфекційної лікарні

Укрінформ
Інформація про закриття Миколаївського обласного центру лікування інфекційних хвороб не має під собою жодних підстав.

Про це повідомив у Фейсбуці керівник управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації Максим Безносенко, передає Укрінформ.

«В ЗМІ з подачі керівника КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» поширилася інформація про закриття з 1 січня цього лікувального закладу. Подібні заяви не мають під собою жодних підстав і є результатом хворої фантазії Світлани Федорової», – написав Безносенко.

За його словами, згідно з чинним законодавством України, лікувальний заклад не може бути закритий, оскільки заборонено скорочення медичної мережі.

«Обласне управління охорони здоров'я не має повноважень втручатися у відносини між НСЗУ та КНП. Виходячи з наявної інформації, НСЗУ 17.12.2021 відкрила пропозиції на отримання пакету COVID-19. Усі КНП подають заявки самостійно. Лікувальний заклад, навіть без COVID-19, надаватиме медичні послуги за напрямом інфекційних хвороб, і ні про яке його закриття не йдеться», – підкреслив чиновник.

Раніше директор КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» Світлана Федорова у Фейсбуці повідомила, що з 1 січня лікарню закривають, тому що НСЗУ не уклав з нею договір на надання пакету з лікування хворих на COVID-19. «Прошу втручання ЗМІ, Офісу Президента та РНБО! Лікарню не подали як «ковідну», НСЗУ відмовив в укладанні договорів. Прошу всіх родичів хворих забирати своїх пацієнтів куди скаже обласне управління охорони здоров'я. Нам не повідомляють, куди переводити», – написала лікарка.

Як повідомлялося, Федорова є депутатом обласної ради від партії «Наш край» та відома своїми різкими заявами на адресу різних органів влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-