У Тернополі можна побачити різдвяні поштівки з різних країн

У Тернополі можна побачити різдвяні поштівки з різних країн

Фото
Укрінформ
У Тернопільському краєзнавчому музеї представлено понад сто різдвяних марок та поштових листівок в експозиції, яку відкрили 23 грудня.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла наукова співробітниця музею Лариса Лучків.

«Показуємо вітальні різдвяні поштівки різних країн та років друкування зі збірки родини Володимира Леника з Мюнхена та святкових марок із колекції мецената зі США Михайла Ступки. Ще із 90-х років минулого століття ці набутки зберігаються у фондовій збірці музейної установи. Здебільшого, власне українські різдвяні листівки та поштові марки, поширювалися завдяки діаспорі», - розповіла Лучків.

За її словами, сюжети різдвяних листівок та марок із Німеччини, США, Італії, Канади безпосередньо відображають історію Різдва: народження Ісуса Христа, християнську символіку, зокрема Віфлеємську зірку, що уособлює Святий Дух.

У Тернополі можна побачити Різдвяні марки та поштівки із США та Німеччини / Фото: Олег Снітовський. Укрінформ

Як повідомляло агентство, влітку 2004 року, під час експонування у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї Етнографічної виставки товариства «Вертеп», його управа подарувала музею колекцію із майже 200 вітальних різдвяних листівок з архіву Володимира Леника.

Леник – відомий громадський діяч, педагог, журналіст, публіцист, архівіст. Колекція листівок до товариства «Вертеп» надійшла від Степана Бандери-молодшого (онука Степана Бандери) – відомого громадського діяча, журналіста із Канади.

Раніше повідомлялося, що Михайло Ступка, громадський діяч української діаспори в Америці, у 1999 р. передав у музей велику колекцію поштових марок і конвертів про історію України і медалей з історії США та нумізматичну колекцію.

Його філателістична колекція різдвяно-новорічної тематики, яку збергіають у Тернополі в обалсному музеї, сягає 400 екземплярів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-