Шмигаль прокоментував появу «чорного» снігу біля Бурштинської ТЕС

Шмигаль прокоментував появу «чорного» снігу біля Бурштинської ТЕС

Фото
Укрінформ
На Прикарпатті «чорний» сніг біля Бурштинської ТЕС є наслідком роботи теплогенеруючого об’єкту. Такі випадки траплялися раніше.

Про це в Івано-Франківську на брифінгу повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо викидів на Бурштинській ТЕС, які могли спричинити забруднення навколишньої території та «чорний» сніг.

«Україна бачила цей випадок, коли сніг був сірого і чорного кольору. Такі випадки траплялись раніше. Дійсно, це, очевидно, наслідок роботи теплогенеруючого об’єкту», - зазначив Шмигаль,

За його словами, питання роботи Бурштинської ТЕС нині перебуває на особистому контролі у виконуючого обов’язки міністра екології України. Про це є звернення народних депутатів від Прикарпаття, нагадав Шмигаль, проводиться відповідна робота. Шмигаль зауважив, що найближчим часом голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук здійснить інспектуючий візит на це підприємство.

«За необхідності (для цього візиту – ред.) будуть включені правоохоронні органи. Безумовно, станція є об’єктом сертифікованим і ліцензованим. Безумовно, вона підлягає контролю зі сторони держави», - зауважив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, 16 грудня мешканці Бурштинської і Галицької громад звинуватили Бурштинську ТЕС у забрудненні навколишньої території, через що сніг став чорного кольору. Люди ініціювали відкрите звернення до уряду та Президента України з вимогою вжити негайних заходів для припинення викидів на Бурштинській ТЕС. Натомість у Бурштинській ТЕС повідомили, що викиди на підприємстві не могли спричинити забруднення снігу на території громади. Тут запевняють, що технологічних порушень у роботі станції не було, а всі енергоблоки обладнані електрофільтрами.  

Бурштинська теплова електростанція — розташована біля міста Бурштин (Івано-Франківська область) на перетині ліній електропередач, що з'єднують Україну з Угорщиною, Румунією, Словаччиною. 12 енергоблоків потужністю по 200 МВт були введені в експлуатацію в 1965–1969 роках. Основне технологічне паливо — вугілля вітчизняних вугільних басейнів, допоміжне — природний газ та мазут. Бурштинська ТЕС входить до складу ПАТ «ДТЕК Західенерго».

Денис Шмигаль з січня 2018 до липня 2019 працював директором ДТЕК Бурштинська ТЕС, в.о. заступника генерального директора з соціальних питань ПАТ «ДТЕК Західенерго».

Фото: Суспільне Карпати

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-