Бурштинська ТЕС спростовує інформацію про забруднення через викиди на підприємстві

Бурштинська ТЕС спростовує інформацію про забруднення через викиди на підприємстві

Укрінформ
Викиди на Бурштинській ТЕС не могли спричинити забруднення снігу на території громади. Технологічних порушень не було, всі енергоблоки обладнані електрофільтрами.

Про це повідомляє ДТЕК Бурштинська ТЕС у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Останніми днями мережею шириться інформація щодо темного забарвлення верхнього шару снігу поблизу Бурштина. Повідомляємо, що за останній період технологічних порушень на Бурштинській ТЕС не було. Всі енергоблоки Бурштинської ТЕС обладнанні електрофільтрами і на них працюють системи очистки димових газів. Ми слідкуємо за тим, щоб викиди не перевищували нормативних значень», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станція працює в штатному режимі. В роботі знаходиться до 10 енергоблоків. На підприємстві систематично проводять капітальні, середні та поточні ремонти електрофільтрів, що дозволяють підтримувати ефективність їх роботи. За останні 10 років підприємство капітально відремонтувало 11 електрофільтрів, запевняють на Бурштинській ТЕС.

За їхньою інформацією, у серпні під час перевірки підприємства Держекоінспекція Карпатського округу не виявила перевищень граничних норм викидів та вагомих порушень, які можуть завдати шкоди навколишньому середовищу.

«Брудний сніг як на території ТГ, так і поза нею може виникати й від опалення твердим паливом (вугілля, деревина, пелети) котелень, заводів та інших будівель, які також функціонують в межах регіону», - припускають на ТЕС.

Вранці на своїй сторінці у Фейсбуці редактор видання «Ліхтарі Галицькі» Володимир Теслюк повідомив про забруднення снігу. Мешканці Бурштинської і Галицької громад почали викладати світлини і звинувачувати у забрудненні навколишньої території Бурштинську ТЕС. Люди ініціюють відкрите звернення до уряду та Президента України з вимогою вжити негайних заходів для припинення викидів на ТЕС.

Бурштинська теплова електростанція розташована біля міста Бурштин (Івано-Франківська область) на перетині ліній електропередач, що з'єднують Україну з Угорщиною, Румунією, Словаччиною. 12 енергоблоків потужністю по 200 МВт були введені в експлуатацію в 1965–1969 роках. Основне технологічне паливо — вугілля вітчизняних вугільних басейнів, допоміжне — природний газ та мазут.

Бурштинська ТЕС входить до складу ПАТ «ДТЕК Західенерго».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-