Шість областей перейшли з «червоної» у «жовту» зону

Шість областей перейшли з «червоної» у «жовту» зону

КАРАНТИН
Укрінформ
Від 23 грудня 2021 року запроваджується жовтий рівень епідемічної небезпеки на території Житомирської, Київської, Миколаївської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей, які раніше були у червоній зоні.

Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у Телеграмі, передає Укрінформ.

"21 грудня відбулося почергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами Державна комісія вирішила встановити з 00 годин 00 хвилин 23 грудня 2021 року жовтий рівень епідемічної небезпеки на території Житомирської, Київської, Миколаївської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей", - написав Немчінов.

За інформацією Урядового порталу, заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін на засіданні комісії зауважив, що в цих регіонах спостерігається стабілізація ознак епідемічної небезпеки. Йдеться, зокрема, про показники щодо завантаженості ліжок, які забезпечені подачею медичного кисню, кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженими та підозрілими випадками коронавірусної інфекції та рівня зростання загальної кількості інфікованих пацієнтів.

«Протягом 7 днів ми бачимо стабілізацію цих показників порівняно з попереднім аналогічним періодом. І останнім стабілізувався показник коефіцієнта випадків інфікування COVID-19. З 13 по 20 грудня на території Київської області він знизився на 4,5%, Миколаївської - на 6%, Черкаської - на 12%, Чернігівської - на 3%, Житомирської - майже на 6%, Сумської – на 5,7%», - зазначив Кузін.

Як повідомлялося, від 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину. Тепер відвідувати громадські заклади на жовтому рівні епіднебезпеки можуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ – жовтий COVID-сертифікат чи довідку 063/о.

Для обслуговування відвідувачів і клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів потрібно мати принаймні одне щеплення проти COVID-19.

Водночас для відвідування громадських закладів можна використовувати і негативний тест, чинний 72 години, або COVID-сертифікат про одужання.

Таким чином, на жовтому рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів.

Станом на 21 грудня у червоній зоні перебувають вісім областей: Волинська, Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська, Черкаська, Чернігівська.

20 грудня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявляв, що в Україні тільки Волинська та Запорізька області не виконують умови виходу із червоної зони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-