Мінветеранів зміцнить взаємодію із громадами у цифровізації послуг - Лапутіна

Мінветеранів зміцнить взаємодію із громадами у цифровізації послуг - Лапутіна

Фото
Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів вважає одним із пріоритетних напрямків цифровізацію та діджиталізацію ветеранських послуг.

Про це заявила міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна під час робочої поїздки в Одеську область, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми готові тісно співпрацювати з громадами областей заради діджиталізації ветеранських послуг, взаємодіючи також з Міністерством цифрової трансформації... Ми сподіваємось, що до кінця року запрацює Єдиний реєстр ветеранів війни, який стане інструментом для систематизації політики і розширення сервісів для ветеранів. А наступного року запрацює й електронний кабінет ветерана та повноцінно запуститься онлайн-платформа G2VEI для ветеранського розвитку і бізнесу», - зазначила Лапутіна.

За її словами, необхідно також плідно працювати з місцевою владою у питанні забезпечення житлом українських захисників. Міністр зауважила, що цьогоріч додатково виділено 282 млн грн на закупівлю житла для ветеранів. Йдеться як про щойно здані в експлуатацію квартири, так і про вторинний ринок. У державному бюджеті на 2022 рік передбачено 5,5 млрд гривень на забезпечення ветеранів житлом.

«Наступного року нам треба плідно працювати, щоб реалізувати виділені з бюджету кошти. Від того, як на місцях відпрацюють органи соціального захисту, буде залежати те, наскільки швидко ветерани, які стоять у черзі, отримають житло», – наголосила міністр.

Вона нагадала, що в Одеській області мешкають близько 17 тисяч ветеранів.

Своєю чергою голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький поінформував, що в області цьогоріч 70 родинам ветеранів надали житло за рахунок державних субсидій.

У ході поїздки Лапутіна ознайомилася в Одесі з реконструкцією скверу Героїв Небесної Сотні й будівництвом меморіалу «Загиблим за незалежність захисникам України» та поклала квіти до пам’ятного каменя, де буде зведено комплекс «Сади пам’яті».

Крім того, очільниця міністерства побувала в Одеському обласному госпіталі інвалідів війни, де якраз роблять ремонт. Директор підприємства Ольга Грицкевич розповіла гості про перспективи розвитку інженерної структури лікувального закладу і реорганізації його в Центр реабілітації ветеранів АТО/ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-