У кожному регіоні має бути програма з психіатричної допомоги ветеранам - уповноважений Президента

У кожному регіоні має бути програма з психіатричної допомоги ветеранам - уповноважений Президента

Укрінформ
У кожному регіоні України має бути спеціальна програма з психіатричної допомоги колишнім учасникам бойових дій.

Про це сказав уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко під час форуму «Ветеран – громаді: потенціал, помножений на довіру» у Краматорську, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Велике упущення у психіатричній допомозі, ми тут втрачаємо наших бійців. У нас є сумна статистика суїцидів, от коли ця бригада не доїжджає, не встигає, ми кажемо немає АТОвця. А хто винен? Бо якраз немає таких програм. Немає такої програми по всіх регіонах, я можу на пальцях порахувати, де така програма є. Так, Луцьк, зараз в Києві буде створена така бригада. Така бригада є в Київській області. І все насправді…», - сказав Свириденко.

Він зазначив, що реабілітація ветерана має бути комплексною, не можна розглядати її однобоко.

За його словами, «зараз є погані залишки» 2014-2015 року, коли колишнім військовослужбовцям не надавали цієї реабілітації.

«Тобто відновлення було несвоєчасне. І нам доводилося своїм прикладом показувати, що реабілітація можлива. Коли нас возили в інші країни, і ми привозили різні методики, і це дійсно мало втілюватись в зміни до законів, постанов. І я скажу, що це було дуже ефективно», - сказав Свириденко.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Краматорськ Донецької області 10-11 грудня відбуватиметься ветеранський форум «Ветеран – громаді: потенціал, помножений на довіру».

У перший день форуму обговорюватимуть: ветеранську регіональну політику; медичну і психологічну реабілітацію ветеранів АТО/ООС; перехід від військової до цивільної кар’єри.

На другий день форуму заплановані дискусійні панелі з експертами на різні теми: «Ветеранський бізнес. Соціальна відповідальність та розвиток»; «Образ ветерана через призму медіа і культуру. Як працювати зі стереотипами»; «Роль ветеранів в розвитку молодіжних політик – погляд в майбутнє» та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-