В Одесі проходить показ катерів ВМС, озброєння та військової техніки

В Одесі проходить показ катерів ВМС, озброєння та військової техніки

Фото
Укрінформ
Підрозділи ВМС та інших видів ЗСУ організували на морському вокзалі Одеси демонстраційний показ катерів ВМС ЗС України, сучасних зразків озброєння та військової техніки з нагоди 30-річчя ЗСУ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зранку відбулась урочиста церемонія покладання квітів з нагоди свята до пам'ятника Тарасу Шевченку, в якій взяли участь керівники Одеси та області, воєнного гарнізону, представники духовенства та громадськості «морської столиці». А пізніше тисячі жителів та гостей Одеси вирушили на морвокзал, біля причалів якого пришвартовані катери ВМС, поряд з ними – артустановки, протикорабельний комплекс «Нептун», новітні зразки бронетехніки, системи реактивного залпового вогню, водолазне спорядження спецпідрозділів тощо.

В Одесі проходить показ катерів ВМС, озброєння і військової техніки / Фото: Юлій Зозуля, Укрінформ

Очікується, що о 18-й год. міністр оборони Олексій Резніков поздоровить військовослужбовців з нагоди 30-річчя ЗСУ, вручить державні нагороди за ратні заслуги, відбудеться церемонія вручення бойових прапорів та почесних найменувань військовим частинам. Буде організовано телеміст «Харків - Київ - Краматорськ - Львів - Одеса - Озерне».

Варто зазначити, що учасники заходу на морвокзалі дотримуються карантинних обмежень: вхід на причали – за пред’явленням документів, які засвідчують особу, а також COVID-сертифікатів про вакцинацію чи негативний результат ПЛР-тестування.

Музична окраса урочистого заходу – виступи військового оркестру національного флоту та українського гурту «Піанобой».

Як повідомлялося, 30 листопада катери ВМС Р192 «Суми» і Р193 «Фастів», передані урядом США Збройним силам України, успішно пройшли ходові випробування в Чорному морі. Зокрема, військові моряки відпрацювали маневрування та інші завдання, зумовлені підготовкою суден до експлуатації у складі дивізіону катерів, що формується для зміцнення морської безпеки країни.

Раніше до складу ВМС України були введені катери типу Island R190 «Слов'янськ» та R191 «Старобільськ». Очікують також прибуття п'ятого катера Р194 «В'ячеслав Кубрак», екіпаж якого у жовтні пройшов допідготовку в Балтиморі. До кінця поточного року командування ВМС сформує дивізіон катерів, що матимуть відповідне озброєння і дислокуватимуться в районі порту «Південний».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-