Технології 3D і 4K: у львівському Охматдиті відкрили нову операційну

Технології 3D і 4K: у львівському Охматдиті відкрили нову операційну

Фото
Укрінформ
У Львівській обласній лікарні "Охматдит" відкрили нову операційну, оснащену лапароскопічним обладнанням, яке дає можливість проводити хірургічні втручання за технологіями 3D і 4К.

Про це Фейсбуці повідомила пресслужба львівського "Охматдиту", передає Укрінформ.

"Відкриття нової операційної, обладнаної за останнім словом техніки, означає те, що в "Охматдиті" будуть нові операції, яких ми раніше не робили. Об’ємна візуалізація із сучасним освітленням дає нам просто неймовірні можливості", – пояснює керівник Центру малоінвазивної хірургії Андрій Дворакевич.

Як пояснюють в лікарні, це стане можливим завдяки новій лапароскопічній стійці Karl Storz (виробництва Німеччини) з технологіями 4K і 3D.

3D-лапароскопія – це як 3D-окуляри в кінотеатрі, але в операційній і замість фільму – операційне поле, де працюють хірурги. У результаті вони бачать максимально точне і об’ємне зображення завдяки тривимірній візуалізації. Усього в Європі виготовлено лише 6 таких стійок і одна - уже в "Охматдиті" у Львові. Завдяки цій техніці буде змога оперувати найменших діток, і впроваджувати такі втручання, які донедавна ще не робили. Крім того, 3D-лапароскопічні операції відбуваються швидше в часі, а продуктивність лікаря зростає на 60-70%.

Зауважується, що для маленьких пацієнтів зменшується ризик крововтрати під час операцій, менша ймовірність інфекцій, менше болю, знеболення, страхів напередодні операції. Також скорочується кількість днів у лікарні, а після загоєння операційної ранки практично не залишається сліду. Адже лапароскопічні операції з використанням 3D і 4К відбуваються через розрізи довжиною лише 0,5-1,5 см

За ходом операцій можна буде спостерігати на екрані монітора в актовій залі, яка розміщена неподалік нової операційної. Усе продумано для функціонування сучасного телемедичного центру. Буде змога вчити молодих лікарів, і вчитися самим у провідних хірургів світу.

"Наші операції онлайн можна буде побачити у Варшаві, Нью-Йорку або Чернівцях. Крім того, ми будемо запрошувати менторів із-за кордону і будемо вчитися новому у закордонних провідних фахівців. Маємо уже такий досвід проведення операцій з телемедичним супроводом. І вже маємо запити від колег на такі речі", – каже лікар.

Перші операції в новій операційній стартують уже зовсім скоро. Техніку лікарня отримала в межах транскордонного проєкту Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Фото: @OHMATDYTLVIV

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-