МОЗ назвало дві області з найвищим рівнем COVID-захворюваності

МОЗ назвало дві області з найвищим рівнем COVID-захворюваності

Таблиця
Укрінформ
В Україні станом на 6 грудня в червоній зоні епіднебезпеки знаходяться столиця та 18 областей.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я.

Так, до червоної зони віднесено Київ, Вінницьку, Волинську, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирську, Запорізьку, Івано-Франківську, Київську, Луганську, Львівську, Миколаївську, Одеську, Рівненську, Сумську, Херсонську, Хмельницьку, Чернігівську та Черкаську області.

На жовтому рівні епіднебезпеки - Закарпатська, Кіровоградська, Тернопільська, Харківська та Чернівецька області. На помаранчевому - Полтавська область.

Станом 5 грудня в жодному регіоні не перевищено показник завантаженості ліжок з киснем, відведених для лікування хворих на COVID-19.

Зокрема, по країні цей показник становить 40,5% при визначеному граничному рівні у 65%. В столиці показник завантаженості ліжок з киснем становить 38,3%.

Рівень захворюваності на COVID-19 при визначеному показнику 75 на 100 тис. Населення становить по країні 424 на 100 тис. населення. В Києві рівень захворюваності - 592 на 100 тис. населення.

Найвищий рівень захворюваності на COVID-19 у Полтавській - 744 та Миколаївській областях - 648 на 100 тис. населення.

Станом на 5 грудня рівень госпіталізацій по країні становить 49,2 при визначеному показнику 60 на 100 тис. Населення. В Києві рівень госпіталізацій - 44,2 на 100 тис. населення. Показник рівня госпіталізацій перевищено у 5 регіонах країни.

Як повідомляв Укрінформ, з 6 грудня в Україні посилено карантинні обмеження в жовтій зоні епідемічної небезпеки. Зокрема, бізнес, який працює в жовтій зоні, має перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест у відвідувачів.

Також громадяни, які не отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19 або не мають негативний тест чи сертифікат про одужання, у жовтій зоні не зможуть: брати участь у проведенні масових заходів, це стосується культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних та інших; відвідувати кінотеатри та інші заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри, басейни; скористатись послугами суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування, для них будуть закриті бари, ресторани, кафе та інші заклади.

Водночас робота банків, автозаправних станцій, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів у жовтому та червоному рівні не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил - носіння маски та дотримання фізичної дистанції 1,5 метра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-