Стефанчук: У Варшаві зосередяться на безпекових питаннях

Стефанчук: У Варшаві зосередяться на безпекових питаннях

Укрінформ
Під час XI сесії Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки та Сейму і Сенату Республіки Польща у понеділок, 6 грудня, домінуватимуть безпекові питання.

Про це у коментарі власному кореспондентові Укрінформу повідомив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

“У понеділок ми обговоримо 38 пунктів, які буде відображено у кінцевому Меморандумі. В основному, це питання безпеки у військовому, політичному, енергетичному та іншому вимірах”,- зазначив Стефанчук.

За його словами, передовсім законодавці трьох країн говоритимуть про військову агресію Російської Федерації, енергетичний шантаж Росії, зокрема у контексті “Північного потоку-2”, та необґрунтованого зростання цін на газ. Сторони також обговорять співпрацю в рамках Кримської платформи, піднімуть цілу низку питань, що стосується гібридних дій режиму Лукашенка тощо.

Читайте також: НАТО не піддасться на шантаж з боку Росії - Арестович

Як інформувало агентство, 6 грудня відбудеться відкриття Міжпарламентської асамблеї, робота парламентаріїв у тематичних групах. Плануються також двосторонні переговори голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з маршалком Сенату Польщі Томашем Гродзьким.

Після завершення роботи Асамблеї планується підписання кінцевого Меморандуму, а також спільна заява для ЗМІ голів парламентів трьох країн.

Міжпарламентська Асамблея України, Польщі і Литви створена у 2005 році. Установче засідання Асамблеї відбулося у Києві в червні 2008 року. У рамках Асамблеї діють комітети з питань: європейської та євроатлантичної інтеграції України; співробітництва у сфері безпеки; економічного, регіонального та місцевого співробітництва; гуманітарного та культурного співробітництва.

Читайте також: Стефанчук у Варшаві вшанував пам'ять жертв Голодомору та воїнів армії УНР

У неділю Стефанчук разом з депутатами ВРУ, українськими дипломатами та членами української громади вшанував пам'ять жертв Голодомору в Україні 1932–1933 рр. та воїнів армії Української Народної Республіки, які спочивають на Вольському православному цвинтарі у Варшаві, а також взяв участь у засіданні президії Міжпарламентської асамблеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-