Митники у посилці зі США знайшли меч самурая

Митники у посилці зі США знайшли меч самурая

Фото
Укрінформ
Працівники митного поста "Львів-поштовий" під час огляду одного з міжнародних поштових відправлень виявили самурайський меч – "танто". Пакунок направлявся зі США у Вінницю.

Про це у Фейсбуці повідомила Львівська митниця, передає Укрінформ.

«У посилці, відправленої зі США на адресу приватної особи у Вінниці, окрім задекларованих одягу, взуття та кухонного приладдя, знаходився японський меч. Знахідку, що могла становити небезпеку для поштових працівників чи інших громадян, вилучили та скерували на експертизу», - зазначається у повідомленні.

Згідно з висновком фахівців, вказаний предмет був виготовлений на зразок японських мечів "танто", є холодною зброєю, бойова частина якої призначена для нанесення рубляче-різаних ушкоджень.

Так громадянка порушила порядок пересилання через митний кордон України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях товарів, заборонених до пересилання. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачене ст. 473 (Пересилання через митний кордон України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях товарів, заборонених до такого пересилання) Митного кодексу України. Санкція статті передбачає конфіскацію цих товарів. Найближчим часом справу скерують до суду.

Фото: Львівська митниця, Facebook 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-