У прикордонних із Білоруссю населених пунктах перевірятимуть автобусні станції та вокзали

У прикордонних із Білоруссю населених пунктах перевірятимуть автобусні станції та вокзали

Укрінформ
Заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін поінформував, що він у середу вилетів на інспекцію кордонів, щоб побачити, як відбувається їх укріплення.

Про це Єнін написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У рамках спецоперації "Полісся", яка розпочалася учора ввечері, ми нарощуємо сили для охорони та захисту українського кордону задля стримування порушників режиму перетину державного кордону. Вилетів сьогодні на інспекцію наших кордонів, щоб побачити, як відбувається його укріплення", – уточнив заступник міністра.

Він зазначив, що наразі до захисту кордонів України вже задіяні зі структур МВС Держприкордонслужба, Нацполіція та Нацгвардія, до яких доєдналися сили ЗСУ, які допоможуть у випадку загострення ситуації.

За інформацією заступника міністра, у МВС організували роботу координаційних штабів, зокрема, об’єднали центральний та обласний рівень. На районному ж рівні було утворено координаційні групи управління – тобто, все, щоб керувати спецоперацією було простіше та ефективніше, а обмін інформацією відбувався миттєво у разі будь-якого "міграційного цунамі".

Як уточнив Єнін, у відомстві продовжують працювати за планом, раніше наміченим міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським — зокрема, для патрулювання і моніторингу застосовуються авіація, безпілотники та інші технічні засоби спостереження.

За його даними, наразі вже прибуває посилення кордону у 8 500 військовослужбовців, про яких раніше згадував Монастирський (йдеться про те, що українсько-білоруських кордон, як планують у МВС, додатково захищатиме ця кількість військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських - ред.).

Щодо питання захисту кордонів України вже почалися тактичні відпрацювання та взаємодії, поінформував Єнін.

"Будь-яка чисельність та кількість додаткових підрозділів, які посилюють наші українсько-білоруські кордони, – під грифом "Секретно". Але після інспекції можу точно сказати, що прикордонні наряди посилено розгортають контрольні пости. Ми контролюємо основні шляхи, які ведуть до кордону", – повідомив він.

Заступник міністра уточнив, що також буде здійснюватися перевірка автобусних станцій та вокзалів і проводитимуться попереджувальні заходи у прикордонних населених пунктах. "Жодних штучних впливів "братських» держав на Україну не дозволимо", – поінформував Єнін.

Як повідомлялося, через міграційну кризу, яку режим Олександра Лукашенка спровокував після санкцій з боку Євросоюзу, на кордоні з Республікою Білорусь українські силові структури розпочали спільну спеціальну прикордонну операцію "Полісся" з метою недопущення міграційної кризи та протидії протиправній діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-