Поліцію у прикордонних з Білоруссю областях перевели у посилений режим

Поліцію у прикордонних з Білоруссю областях перевели у посилений режим

Укрінформ
Національна поліція України у чотирьох прикордонних з Білоруссю областях переведена у підвищений стан бойової готовності. 

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» заявив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін, передає кореспондент Укрінформу.

«Поліція у чотирьох прикордонних з Білоруссю областях вже переведена у підвищений стан бойової готовності і активно комунікує з населенням, попереджаючи їх про можливість проникнення окремих груп нелегальних мігрантів. І поліція так само звертається (до громадян – ред.) з проханням інформувати правоохоронні органи про можливу появу невідомих осіб у прикордонних районах», - поінформував високопосадовець.

Він зазначив, що забезпечувати безпеку нашого кордону буде близько 8,5 тисячі осіб – це і Держприкордонслужба, і сили Національної гвардії, і Нацполіція.

«Ми бачимо, що ескалація цієї кризи (щодо мігрантів – ред.) може статися у будь-який момент. Ми отримуємо своєчасно інформацію від усіх наших спецслужб, які на сьогодні стверджують, що на території Білорусі перебуває близько 5 тисяч мігрантів з країн Близького Сходу. Ми реагуємо на всі ці можливі загрози шляхом посилення наших сил і засобів, які перебувають у безпосередній близькості до держкордону України», - повідомив Єнін.

За його словами, у МВС України також перебувають на контакті з польськими колегами, зокрема з Міністерством внутрішніх справ Польщі, для забезпечення щільної координації їхніх зусиль і обміну передовим досвідом у цьому питанні щодо мігрантів.

Як повідомлялося, 10 листопада міністр Монастирський заявив, що МВС готується на українсько-білоруському кордоні до сценаріїв з мігрантами, подібних до ситуації на польсько-білоруському кордоні.

11 листопада Монастирський вилетів на Волинь разом з очільником Держприкордонслужби Сергієм Дейнеком і головою Нацполіції України Ігорем Клименком для перевірки готовності захисту українського кордону від штучно створеної міграційної кризи.

Міграційна криза на білорусько-польському кордоні триває із серпня. Польща звинувачує Білорусь у навмисно створеному міграційному тиску на РП та ЄС.

8 листопада велика група мігрантів зробила спробу силового перетину кордону з Польщею.

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-