Монастирський полетів на Волинь – перевірити, чи захищений кордон від прориву мігрантів

Монастирський полетів на Волинь – перевірити, чи захищений кордон від прориву мігрантів

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський вилетів на Волинь разом з очільником Держприкордонслужби Сергієм Дейнеком і головою Нацполіції Ігорем Клименком для перевірки готовності захисту кордону від штучно створеної міграційної кризи.

Про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ, передає Укрінформ.

«11 листопада міністр внутрішніх справ Денис Монастирський разом із головою Державної прикордонної служби Сергієм Дейнеком, головою Національної поліції Ігорем Клименком та заступником голови Національної гвардії України Юрієм Лебедем полетів у Волинську область для відпрацювання дій щодо захисту від можливої спроби прориву українського кордону штучно організованими натовпами мігрантів, а також задля протидії іншим гібридним загрозам», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у рамках робочої поїздки в Луцький прикордонний загін та на ділянку прикордонного підрозділу «Грабове» Луцького прикордонного загону будуть проведені навчання для бойової координації між усіма підпорядкованими структурами МВС – Держприкордонслужбою, Нацполіцією, Нацгвардією, ДСНС і ДМС.

«З метою протидії потенційній кризі з мігрантами ми залучимо всі п’ять структур МВС без винятку, як єдиний кулак внутрішньої безпеки України», - заявив Монастирський.

Уточнюється, що під час поїздки на Волинь також буде проведено нараду з керівниками об’єднаних територіальних громад, які розташовані вздовж кордону, разом з керівництвом області та силовими структурами на предмет взаємодії у разі загрози українському кордону.

Як повідомлялося, 10 листопада Монастирський заявив, що МВС готується на українсько-білоруському кордоні до сценаріїв з мігрантами, подібних до ситуації на польсько-білоруському кордоні.

Раніше Президент Володимир Зеленський сказав у відеозверненні до українців, що Україна посилить безпеку на кордоні з Білоруссю через міграційні виклики, але це не вплине на процедуру перетину кордону громадянами цієї країни.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-