На Донеччині за добу в 1,6 раза зросла кількість смертей від COVID-19

На Донеччині за добу в 1,6 раза зросла кількість смертей від COVID-19

Укрінформ
На Донеччині кількість людей, які померли від ускладнень COVID-19, зросла за останню добу у 1,6 раза – до 89 осіб. Лікарі пояснюють це низькою вакцинацією населення області.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сьогодні під час пресбрифінгу у Краматорську повідомив начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА Олександр Педенко.

«Статистичні дані не такі райдужні, як хотілось би. До переліку осіб, які мають підтверджений випадок коронавірусу за минулу добу, додалося 832 особи. І загалом захворілих на Донеччині з початку пандемії 135 982 людини. На жаль, додались і летальні випадки після ускладнень від COVID-19 - за вчора аж 89. Всього з початку карантину померли 3 758 осіб», - сказав Педенко.

Як зазначили на пресбрифінгу, смертність збільшилася у 1,6 раза за добу, напередодні померли від коронавірусу 55 осіб. Педенко підкреслив, що ці негативні показники залежать від великої кількості невакцинованих у регіоні жителів.

Читайте також: Від COVID-19 нарахували більше смертей, ніж у війнах по всьому світу з 1950-го року

«На сьогодні в області вакциновано двома дозами майже 17% населення області. Цей показник низький для того, щоб казати, що ми побороли коронавірус. Якби показник був близько 70%, тоді б можна було б це казати. А у нас, на жаль, показник 17%», - констатував чиновник.

Він повідомив, що наразі в стаціонарах області знаходяться 3 368 хворих з COVID-19 і переважна частина - на кисневій підтримці. Завантаженість ліжко-місць у 34-х лікарнях, які призначені для надання допомоги пацієнтам з коронавірусом, складає близько 90%.

Педенко знову наголосив, що серед тих, хто госпіталізовані з COVID-19, не вакциновані 95% людей, і у більшості з них важкий стан перебігу хвороби.

Читайте також: У «червоних» зонах посилять перевірки COVID-сертифікатів

Як повідомлялося, за весь час пандемії в Україні захворіли 3 107 489 осіб, одужали – 2 537 565, летальних випадків – 73 390.

Фото: Evgeny Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-