Чернігівська і Сумська ОДА відсторонили від роботи невакцинованих працівників

Чернігівська і Сумська ОДА відсторонили від роботи невакцинованих працівників

Укрінформ
У Чернігівській облдержадміністрації із 26-ти невакцинованих від COVID-19 працівників від роботи відсторонили п’ятьох.

Про це повідомив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, передає Укрінформ.

"Станом на 12.00 годину 8 жовтня невакцинованими залишаються 26 співробітників структурних підрозділів та апарату ОДА. З них відсторонено - п’ятеро. По десять осіб знаходяться у відпустці або на лікарняному. Один державний службовець звільняється, сьогодні в нього останній робочий день", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Ткаченко зібрав добірку фейків про COVID-вакцинацію

Зазначається, що до введення "червоної" зони епіднебезпеки (на Чернігівщині - 30 жовтня) щеплення від коронавірусу отримали 90% співробітників ОДА. Поновитися на роботі відсторонені зможуть тільки вакцинувавшись.

У райдержадміністраціях області не відсторонили жодного працівника.

За даними Чернігівського інформаційно-аналітичного центру медичної статистики, станом на 8 листопада в області першу дозу вакцини отримали 38% населення, другу - близько 25%. Темпи вакцинації характеризуються як позитивні.

Сумська ОДА повідомляє про відсторонення від роботи чотирьох своїх працівників із 23-х нещеплених. Решта мають протипоказання до вакцинації.

Читайте також: COVID-сертифікат в «Дії» можна отримати без підтвердження фото

Загалом на Сумщині щонайменше одну дозу антикоронавірусної вакцини отримали близько 32% населення.

Як повідомлялося, з 8 листопада в Україні набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я № 2153, яким затверджено перелік професій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням. У тому списку - працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів, а також заклади освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-