В Одесі скликають бізнесменів на нараду щодо будівництва міні-заводу з виробництва кисню

В Одесі скликають бізнесменів на нараду щодо будівництва міні-заводу з виробництва кисню

Укрінформ
В Одеській мерії сьогодні, 8 листопада, відбудеться екстрене засідання ради підприємців міста, учасники якого обговорять можливість будівництва міні-заводу з виробництва медичного кисню через перебої з його постачанням до опорних лікарень міста.

З ініціативою зібрати членів ради підприємців виступив на засіданні міського оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації мер Одеси Геннадій Труханов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ситуація щодо забезпечення медзакладів киснем дуже складна: маємо його всього 7 тонн для забезпечення семи опорних лікарень. Стільки його застосовує щодоби в межах процедур міська інфекційна лікарня. Ще 6 тонн кисню очікуємо з Припортового заводу. А відправлена нами автоцистерна, надана підприємницькою структурою, повернеться з 20 тоннами кисню лише пізно вночі», - зазначив Труханов.

З огляду на це, міський голова розпорядився скликати сьогодні членів ради підприємців Одеси, щоб «обговорити можливість будівництва міні-заводу з виробництва медичного кисню. Оскільки грошей на будівництво в міськбюджеті немає, тому будемо пропонувати звести завод на умовах приватно-муніципального партнерства або приватної інвестиції. Фахівці підкажуть які мають бути параметри продуктивності підприємства».

Предметом обговорення на нараді з підприємцями стане також закупівля на європейському ринку двох автоцистерн місткістю по 20 тонн для доставки кисню від виробників з Калуша, Кривого Рогу та інших міст.

Також Труханов запропонував віцемеру Сергію Тетюхіну провести нараду з керівництвом АТ «Одеський припортовий завод» і ТОВ «Кріопром-ГАЗ» щодо можливості збільшення випуску медичного кисню для лікарень міста, оскільки потреба в ньому невпинно зростає. За останній тиждень медустанови використали 107 тонн кисню.

Директор департаменту охорони здоров’я міськради Левон Нікогосян уточнив, що 8 листопада буде запущено 5-у кисневу станцію в опорних лікарнях міста, але це хіба що послаблює, але не вирішує гостроту проблеми постачання медичного кисню.

За його словами, станом на 8 листопада в опорних лікарнях Одеси перебувають 934 пацієнти з COVID-19, з них 719 – у тяжкому стані, є 73 вільні ліжка для можливої госпіталізації.

Читайте також: Лікарні Одещини почали отримувати медичний кисень з Молдови

Протягом минулої доби в Одеській області зареєстровано 1558 нових випадків інфікування жителів COVID-19, також зафіксовано 50 летальних випадків.

В Україні за минулу добу лабораторно підтверджено 13068 нових випадків COVID-19, в тому числі захворіли 790 дітей та 145 медпрацівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-