У Кропивницькому висадили дерева в пам'ять про загиблу під час пожежі лікарку Ольгу Гліву

У Кропивницькому висадили дерева в пам'ять про загиблу під час пожежі лікарку Ольгу Гліву

Укрінформ
У Кропивницькому в парку Перемоги висадили дерева в пам'ять про анестезіолога Ольгу Гліву, яка загинула під час пожежі в Запорізькій обласній інфекційній лікарні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне.

Висадку саджанців ініціювали батьки дівчини.

За словами матері загиблої Антоніни Гліви, у міському парку посадили дуб, по десять саджанців беріз та кущів барбарису. До висадки дерев долучилися друзі Ольги, медпрацівники та рідні.

"Головне, що ми можемо зробити – це пам’ятати Олю. Пам’ятати, якою вона була, що любила. Саме в пам’ять про нашу доньку ми вирішили висадити дерева в її улюбленому парку. Тут вона любила гуляти і хай тепер тут буде її куточок. Потім сюди можна буде приходити, щоб просто помилуватися красою природи, поблукати, помріяти, поміркувати, послухати своє серце. Як це любила робити Оля", – сказала Антоніна Гліва.

Читайте також: У Кропивницькому попрощалися з Ольгою Глівою, яка загинула на пожежі в лікарні

У Кропивницькому минуло дитинство та юність Ольги Гліви.

Як повідомлялось, пожежа в реанімаційному відділенні Запорізької обласної інфекційної лікарні сталася 3 лютого пізно ввечері. Загинули троє пацієнтів та лікарка. 26-річна Ольга Гліва до останньої миті залишалася з хворими.

За фактом пожежі поліція розпочала кримінальне провадження. Правоохоронці затримали завідувача господарства лікарні, якого підозрюють у використанні медичного обладнання без відповідних дозволів, з порушенням установлених правил, що призвело до витоку кисню через систему ШВЛ з подальшим критичним накопиченням у приміщенні палати, внаслідок чого стався вибух.

Читайте також: Трагедія у Запоріжжі: загиблу на пожежі лікарку поховають у Кропивницькому

Президент Володимир Зеленський нагородив Oльгу Гліву пoсмеpтнo opденoм "За заслуги" ІІІ ступеня. Відповідний указ №257/2021 Глава держави підписав 18 червня.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-