У міськраді Кривого Рогу - обшуки у справі про розкрадання на ремонті доріг

У міськраді Кривого Рогу - обшуки у справі про розкрадання на ремонті доріг

Фото
Укрінформ
Співробітники ДФС в межах досудового розслідування у кримінальному провадженні проводять 6 обшуків у м. Кривому Розі та м. Дніпрі.

Про це повідомляє сайт ДФС України, передає Укрінформ.

Зазначається, що правоохоронці викрили колишніх службових осіб Криворізької міської ради в службовій недбалості, неналежному виконанні службових обов'язків, що завдало істотної шкоди державним чи громадським інтересам. Йдеться про розкрадання бюджетних коштів при ремонті понад двох сотень доріг, який фактично не виконувався.

«Обшуки проводяться в помешканнях колишніх посадовців та в приміщенні Криворізької міської ради з метою отримання документальних доказів вчинення кримінального правопорушення», - зазначається в повідомленні.

Податківці вилучають бухгалтерські, податкові документи та тендерну документацію.

Порушення стосуються періоду 2010-2020 років.

Читайте також: Прокуратура провела обшуки за фактом розкрадання на ремонті Дністровської ГАЕС

Як повідомлялося раніше, співробітники ДФС встановили факти розтрати службовими особами Криворізької міськради, разом із підконтрольними підрядниками, сотень мільйонів гривень бюджетних коштів.

Про підозру у вчиненні протиправних дій, пов’язаних із розкраданням у 2019 - 2020 роках коштів бюджету міста Кривий Ріг, слідчі ДФС повідомили двом особам з числа встановленої групи осіб - директору структурного підрозділу виконкому Криворізької міської ради та директору підприємства-підрядника.

Читайте також: У столиці провели 18 обшуків - підозрюють розкрадання на ремонті шкіл

Вказані особи обґрунтовано підозрюються у системному розкраданні бюджетних коштів на нібито проведення ремонту понад двох сотень доріг по всьому місту, який фактично не виконувався, а також системній підробці документів про очищення доріг міста Кривий Ріг від снігу, у тому числі у дні, коли опадів не було.

Слідство триває.

Фото: ДФС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-