Прокуратура провела обшуки за фактом розкрадання на ремонті Дністровської ГАЕС

Прокуратура провела обшуки за фактом розкрадання на ремонті Дністровської ГАЕС

Укрінформ
Київська міська прокуратура провела обшуки у замовників та виконавців робіт за фактом розкрадання 60 млн грн на ремонті Дністровської гідроакумулюючої електростанції.

Як передає Укрінформ, про це Пресслужба Київської міської прокуратури повідомила у Телеграмі.

«Київською міською прокуратурою спільно з управлінням стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР Нацполіції проведено обшуки у службових приміщеннях ПрАТ «Укргідроенерго», Консорціуму «НВО «Укргідроенергобуд» та підрядних організацій в межах кримінального провадження щодо фактів масштабних фінансових махінацій під час будівельних робіт на Дністровській ГАЕС», - йдеться в повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, упродовж 2020 року між Приватним акціонерним товариством «Укргідроенерго», Консорціумом «Науково-виробничим об'єднанням «Укргідроенергобуд» та підрядними організаціями укладено ряд договорів на проведення будівельних робіт на Дністровській ГАЕС.

«Для розкрадання коштів підрядні організації вносили недостовірні відомості до офіційних документів про обсяги здійснених робіт та їх вартості. Крім того, для виводу коштів у «тіньовий обіг» укладалися удавані правочини на виконання робіт та надання послуг з товариствами, що мають ознаки фіктивності. Отримані в такий спосіб кошти розподілялися між всіма учасниками оборудки. За попередніми оцінками фахівців, загальна сума виявлених порушень сягає понад 60 млн гривень», - зазначили в прокуратурі.

Сьогодні правоохоронці провели обшуки за адресами офісних приміщень згаданих підприємств та вилучили первинну бухгалтерську документацію, договори, «чорнові» записи та інші документи, які мають значення для розслідування. Для встановлення остаточної суми завданих державі збитків призначено ряд судових експертиз.

Кримінальне провадження розслідується за статтею 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення кола усіх причетних до махінацій осіб та притягнення їх до відповідальності.

Читайте також: «Артемсіль» спростовує причетність до контрабанди сигарет

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня в адміністративній будівлі ДП «Артемсіль» правоохоронці провели слідчі дії щодо знайденої контрабанди партії сигарет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-