«Артемсіль» спростовує причетність до контрабанди сигарет

«Артемсіль» спростовує причетність до контрабанди сигарет

Укрінформ
У держпідприємстві «Артемсіль» спростовують інформацію про свою причетність до контрабанди сигарет в Угорщині.

Про це поінформувала прес-служба «Артемсолі», повідомляє Укрінформ. 

«ДП «Артемсіль» не має ніякого відношення до контрабанди сигарет... У зв'язку з повідомленнями, які з'явилися у ЗМІ про контрабанду сигарет в упаковці продукції ДП «Артемсіль», підприємство звернулося до відповідних правоохоронних органів з проханням провести розслідування у цій справі», - йдеться у повідомленні.

В «Артемсолі» підкреслили, що такі зловживання на підприємстві неможливі.

По-перше, для контрагентів Угорщини сіль відвантажується виключно на умовах DAF кордон України та Угорщини (залізнична станція Батево) за INCOTERMS 2000. І транспортування продукції річкою Дунай, як йдеться у повідомленнях ЗМІ, - економічно і логістично невигідне.

По-друге, якщо поставка здійснюється на умовах CPT український морський порт (Одеса/Чорноморськ), або порт CPT порт Ізмаїл (для споживачів Румунії) згідно INCOTERMS 2000, ДП «Артемсіль» не несе відповідальності за товар, який перевантажується в порту для транспортування закордонним контрагентам.

По-третє, сіль, фасована у картонну пачку масою 1 кг, не відвантажується споживачам Угорщини. На даний момент сіль в такій розфасовці відвантажується тільки споживачам Німеччини і виключно автотранспортом на умовах FCA завод за INCOTERMS 2000. А перші повідомлення про контрабанду сигарет деякими ЗМІ висвітлювалися з фотографіями пачки масою 1 кг.

Читайте також: На Закарпатті прикордонники зірвали відразу три спроби контрабанди сигарет

І по-четверте, технологічний процес, який застосовується на підприємстві, виключає можливість завантаження будь-якої іншої продукції, крім солі, у тому числі виключається можливість упаковки солі в мішках з наступним завантаженням у біг-бег (МКР-1,0С).

Всю цю інформацію передано правоохоронним органам, і держпідприємство всіляко сприятиме проведенню слідчих дій, запевнили в «Артемсолі».

Як повідомляли ЗМІ, у водах Угорщини начебто було затримано баржу з ​​контрабандними сигаретами, розфасованими у пачки з-під солі відомого підприємства з Соледара - «Артемсіль». Транспорт прямував з порту Ізмаїл у річковий порт угорської столиці. Правоохоронці Угорщини повідомили, що це рекордна партія контрабанди для країни, її оцінили у $3 млн за розцінками чорного ринку.

ДП «Артемсіль» - одне з найбільших підприємств з видобутку і реалізації солі на території Центральної та Східної Європи, засноване 1881 року. Зараз підприємство експортує свою продукцію до 15 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-