У столиці провели 18 обшуків - підозрюють розкрадання на ремонті шкіл

У столиці провели 18 обшуків - підозрюють розкрадання на ремонті шкіл

Фото
Укрінформ
Столичні правоохоронці провели обшуки у справі про розкрадання бюджетних коштів під час ремонтів навчальних закладів у Святошинському районі Києва.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

“У межах кримінального провадження, розпочатого за фактом заволодіння бюджетними коштами, виділеними на реконструкцію навчальних закладів Святошинського районну міста Києва, проводять 18 обшуків за місцем розташування підрядних підприємств та домашніми адресами їх керівників”, - йдеться у повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, у грудні 2020 року управління освіти Святошинської РДА уклало договори із 8 підрядними організаціями щодо виконання ремонтних робіт у закладах освіти на території району.

У ході досудового розслідування встановлено, що по завершенню робіт керівники підрядних підприємств внесли до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягів та вартості виконаних робіт. Відповідно до експертних досліджень, сума завищень становить близько 2 млн гривень, чим завдано збитків столичному бюджету.

Читайте також: Поліція провела обшуки у столичному КП «Плесо»

За результатами проведених слідчих дій 25 жовтня двом директорам підрядних підприємств повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України) та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого повторно (ч. 2, 3 ст. 191 КК України).

Вирішуються питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення інших учасників злочину.

Фото: gp.gov.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-