На Львівщині стартує проєкт USAID «Говерла»

На Львівщині стартує проєкт USAID «Говерла»

Фото
Укрінформ
На Львівщині, вперше після Києва, відбулося регіональне відкриття проєкту USAID «Говерла», який спрямований на підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування. Угоду підписали Львівська ОДА та 10 тергромад області.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бачилися місяць тому в Києві на нашому офіційному відкритті, я радий, що ми зустрілися тут і починаємо роботу офіційно. Цей проєкт передбачає реалізацію трьох основних компонентів, але найважливіше - підтримка місцевого самоврядування. І підтримка громад буде реалізована через ряд різновидів діяльності. Це допомога в розробці інформаційно-освітніх компаній, у підготовці бюджету та його реалізації, вдосконалення надання послуг населенню, децентралізація в податковому напрямку, розробка проєктів щодо прийняття рішень, архітектура даних, туризм, всі інші напрямки обмежені лише нашою та вашою увагою», - зазначив керівник проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрагам.

Він нагадав, що відкриття проєкту «Говерла» відбулося в 27 вересня в Києві і зараз обрано три області: Львівська, Полтавська та Волинська, які першими стали партнерами. На Львівщині угоду про співпрацю з USAID підписали Бродівська, Добротвірська, Оброшинська, Жидачівська, Жовківська, Рава-Руська, Городоцька, Сокільницька, Козівська, Золочівська громади.

Читайте також: За останні сім років USAID надало Україні $1,2 мільярда допомоги

«До участі відібрано десять громад нашої області з 73-х. Вони різні за розмірами, з різних районів, з різними запитами, перевагами та викликами. Але я вірю, що осилимо співпрацю. І цей проєкт через запровадження сучасних інструментів прозорості і публічності, дасть усім цим громадам добрий шанс на розвиток, дозволить їм підвищити економічну спроможність та інвестиційну привабливість. А надалі підтягнуться й інші. Бо, незважаючи на те, що держава підтримує різними програмами, надає кошти, поки не будемо мати ініціативи знизу, від ТГ, і їх бачення - дуже важко буде досягти успіху. І завдяки такій програмі ми створимо середовище лідерів на місцях, які здатні нести зміни на свої території», - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

На Львівщині стартує проєкт USAID «Говерла» / Фото: проєкт USAID «Говерла»

Першим кроком співпраці між громадами області та проєктом «Говерла» стане підтримка ініціатив громад у покращенні якості місцевих публічних послуг. Кожна громада-партнер візьме участь у конкурсі проєктів та отримає фінансову підтримку у реалізації найбільш спроможної ініціативи.

Проєкт сприятиме уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги. Загалом підтримка проєкту охопить 7 областей і понад 50 громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-