У Харкові будівництво нового онкоцентру суттєво відстає від графіка - ОДА

У Харкові будівництво нового онкоцентру суттєво відстає від графіка - ОДА

Укрінформ
У Харкові зведення нового онкоцентру, включеного до програми «Велике будівництво», суттєво відстає від графіка, через це облдержадміністрація надсилає претензії підряднику та, ймовірно, ініціюватиме розірвання договору з ним.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту капітального будівництва Харківської ОДА Сергій Жуков, передає кореспондент Укрінформу.

«Наприкінці минулого року було підписано договір із підрядною організацією «Ромб+», яка взяла на себе зобов'язання цього року виконати роботи загальною вартістю 250 млн грн по першій черзі будівництва. На даний момент будівництво онкоцентру триває, але ми бачимо суттєве відставання від графіку», - сказав Жуков.

Він зауважив, що наразі об’єкт виглядає геть не так, як мав, підрядник не в змозі впоратися з таким складним об'єктом (клас СС3). Ще влітку ОДА просила підрядника прискоритися, однак у компанії не вистачало ані техніки, ані людей. Так, після зведення каркасу підрядник мав перейти до стін, скління та покрівлі, але ці роботи не починалися. Затримка становить уже два місяці.

Читайте також: «Маю право на життя»: у Харкові онкохворі пікетували обласну раду

«Ми планували цього року за ці кошти побудувати лікувально-діагностичний корпус, який мав виглядати як зведений залізобетонний каркас, стіни, покрівля, вентильований фасад, газова котельня, трансформаторна та киснева станції. Всі ці роботи розпочато, але наразі ми бачимо лише залізобетонний каркас, та й то змонтований на близько 90%», - констатував Жуков.

За його словами, департамент уже давно веде офіційну роботу з підрядником, якщо ситуація не зміниться, договір з ним розірвуть.

«Ми ведемо активну роботу з підрядною організацією. Вже знаходимося в констатуванні цього факту (зриву графіку - ред.) - листи, претензійна робота. Попереджено організацію, що за суттєве відставання від термінів будівництва цього року ми будемо вимушені вживати кардинальних заходів. У разі суттєвого невиконання договору, термінів, основних етапів договору ми маємо право ініціювати розірвання договору. Я не можу сказати остаточно, що це відбудеться і коли. Це буде залежати від того, чи зможе підрядна організація наздогнати ці терміни», - зазначив Жуков.

Як повідомлялося, новий лікувально-діагностичний корпус онкоцентру розміститься на вільному майданчику на вул. Лісопарківській, 4 – поряд із чинним закладом. Проєкт передбачає, що після відкриття нового корпусу знесуть деякі старі будівлі, а на їх місці побудують відділення променевої терапії. Також заплановано реконструкцію наявного хірургічного корпусу під поліклініку та прибудову харчоблоку.

Читайте також: Зведення нового онкоцентру в Харкові перевірили дві незалежні лабораторії

Роботи, які виконувало харківське ПАТ «Трест Житлобуд-1», почалися наприкінці 2018 року. На них витратили близько 44 млн грн. Зокрема, зробили демонтаж старої будівлі патолого-анатомічного корпусу, винесли інженерні мережі із зони майбутньої забудови. Майже впродовж року (частина 2019 і 2020 рр.) роботи на об’єкті не велися.

У 2020 році проєкт переглянули: змінилися вихідні дані щодо підключення об'єкта до зовнішніх мереж електропостачання, також задля дотримання санітарних норм при розташуванні технологічного обладнання (систем вентиляції та кондиціювання), а через особливості монтажу залізобетонного каркасу довелося збільшити висоту поверхів. Окрім будівництва газової котельні, передбачили резервну систему опалення, тому використовуватимуться мережі теплопостачання, на яких проведуть реконструкцію.

Читайте також: Дві черги будівництва онкоцентру в Харкові завершать до кінця 2022 року – голова ОДА

У результаті перегляду проєкту зросла вартість будівництва, договір із підрядником – відомою харківською компанією «Житлобуд-1», розірвали й оголосили повторний тендер. Його виграло приватне підприємство «Ромб+», зареєстроване на Львівщині. Компанія запропонувала найнижчу вартість будівництва – 737,75 млн грн. З нею департамент капітального будівництва Харківської ОДА уклав договір. Субпідрядниками у документації вказані ще 3 фірми – усі з Львівської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-