У Житомирі водоканал має сплатити ще 4,5 мільйона збитків за забруднення річки Тетерів

У Житомирі водоканал має сплатити ще 4,5 мільйона збитків за забруднення річки Тетерів

Укрінформ
Комунальне підприємство "Житомирводоканал" має сплатити ще 4,5 млн грн збитків за забруднення річки Тетерів.

Як передає Укрінформ, про це голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований повідомив у Фейсбуці.

Держекоінспекція розрахувала зазначену суму на основі результатів лабораторних досліджень проб стічних вод та довідки, яку надало комунальне підприємство.

"На початку жовтня до річки Тетерів потрапило понад 14 тис. кубометрів неочищених стічних вод внаслідок виходу з ладу обладнання на комунальному підприємстві "Житомирводоканал. Однак цьому передувала ще низка фактів забруднення підприємством річки", - відзначив Мальований.

У відібраних у вересні пробах інспекція виявила понаднормовий вміст низки забруднювальних речовин та розрахувала 2,5 млн грн збитків.

Загалом у період аварійної ситуації на підприємстві довкіллю були завдані збитки на загальну суму понад 30 млн грн, зокрема 20,2 млн грн унаслідок скиду неочищених стічних вод, майже 9 млн грн через загибель водних живих ресурсів та близько 900 тис. грн унаслідок забруднення земельних ресурсів.

Читайте також: Житомирські комунальники заперечують свою провину у забрудненні річки Тетерів

За цими фактами Державна екологічна інспекція спрямувала матеріали до Управління Служби безпеки України в Житомирській області та Житомирської обласної прокуратури.

"Таке масштабне забруднення довкілля тягне за собою кримінальну відповідальність для посадових осіб підприємства", - зауважив очільник Держекоінспекції .

Як повідомляв Укрінформ, 7 серпня в річку Тетерів через аварію на колекторі насосної станції потрапило 7 тисяч кубометрів неочищених стічних вод. Фахівці зафіксували у водоймі масову загибель риби та взяли для досліджень проби води.

Тоді Державна екологічна інспекція оцінила збитки від забруднення річки в майже 23 млн грн.

У кінці серпня стало відомо, що підприємство знову почало скидати в річку Тетерів неочищені стічні води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-