Житомирські комунальники заперечують свою провину у забрудненні річки Тетерів

Житомирські комунальники заперечують свою провину у забрудненні річки Тетерів

Укрінформ
Комунальне підприємство «Житомирводоканал» заперечує свою провину у масштабному скиді неочищених стічних вод у річку Тетерів, апелюючи до того, що відповідальність має нести підрядник, який проводить реконструкцію.

Про це в ефірі Суспільне.Поділля розповів директор водоканалу Андрій Нікітін, передає Укрінформ.

«Сам будівельний майданчик, сам об’єкт на той момент був переданий нашій підрядній організації - компанії «Esotech» - і повну відповідальність за свої дії несе саме ця компанія. Тобто, до аварії призвели дії не співробітників водоканалу, тому ми незгодні повністю з тим приписом, який нам надала Держекоінспекція, і звернулися до суду», - зазначив Нікітін.

За його словами, в акті передачі об’єкта зазначено, що всю відповідальність за безпеку насосної станції несе підрядна організація. Директор водоканалу зауважив, що підрядник демонтував необхідну засувку попри попередження, що цього не можна робити.

Читайте також: Житомирський водоканал продовжує скидати неочищені стоки в річку Тетерів

«Припис виконає та організація, яку винною визнає суд і вона ж відшкодує збитки», - додав Нікітін.

Перший масштабний скид стічних вод у річку Тетерів із головної каналізаційної насосної станції, де сталася аварія, тривав 7-12 серпня. Скид стоків зафіксували також 30 серпня і 18 вересня.

Нікітін наголосив, що скид стоків 30 серпня та 18 вересня не є виною підрядника, адже тоді на каналізаційній станції вийшов із ладу насос.

Читайте також: Забруднення річки Тетерів у Житомирі: Держекоінспекція оцінила збитки

Також стало відомо, що у Житомирі відкрили кримінальне провадження за фактом забруднення річки Тетерів неочищеними стічними водами.

Про це повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

«Житомирською окружною прокуратурою за результатами вивчення численних повідомлень в засобах масової інформації зареєстровано кримінальне провадження за фактом забруднення річки Тетерів», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у ніч із 6 на 7 серпня у річку Тетерів через аварію на колекторі насосної станції потрапили неочищені стічні води. Фахівці зафіксували у водоймі масову загибель риби та взяли для досліджень проби води. Скид стоків припинився 12 серпня, загалом у річку потрапило 120 тис. кубометрів стоків. Екологи оцінили збитки у майже 23 млн грн.

Словенська компанія «Esotech» проводить реконструкцію очисних споруд Житомирводоканалу за кредитні кошти Світового банку.

Фото: Андрій Мальований / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-