У лікарнях Донеччини зростає кількість хворих на апаратах ШВЛ

У лікарнях Донеччини зростає кількість хворих на апаратах ШВЛ

Коронавірус
Укрінформ
У лікарнях Донеччини щодня збільшується кількість хворих на COVID-19, які перебувають на апараті штучної вентиляції легень (ШВЛ).

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в середу під час брифінгу в Краматорську повідомив начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА Олександр Педенко.

«На сьогодні у Донецькій області 34 медичні заклади надають допомогу хворим на COVID-19. Ліжковий фонд цих закладів майже на 90% заповнений хворими з середнім або важким станом. На апаратах ШВЛ перебувають 84 особи», - сказав Педенко.

За його словами, число хворих на коронавірусну інфекцію, які перебувають на апараті штучної вентиляції легень у медзакладах області зростає - вчора, 2 листопада, таких пацієнтів було 69.

Читайте також: На Донеччині немає медичного ресурсу для розгортання мобільних шпиталів – ОДА

Педенко ще раз підкреслив, що серед тих, хто госпіталізований з COVID-19, не вакциновані 95% пацієнтів, і більшість із них нині в тяжкому стані. Загалом на сьогодні в медзакладах Донеччини на ковід-ліжках знаходяться 3162 людини.

Чиновник констатував, що з початку пандемії у регіоні налічується 129 779 захворілих з підтвердженим діагнозом COVID-19, одужали 106 047 людей і 3 443 осіб померли. За його словами, тільки за останню добу (2 листопада) в області померло від COVID-19ще 25 людей.

Як повідомлялося, за весь час пандемії в Україні: захворіло – 2 979 086 осіб; одужало – 2 466 674, летальних випадків – 69 447.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-