На Донеччині немає медичного ресурсу для розгортання мобільних шпиталів – ОДА

На Донеччині немає медичного ресурсу для розгортання мобільних шпиталів – ОДА

Укрінформ
У Донецькій області на сьогодні немає медичного ресурсу для розгортання мобільних шпиталів для хворих на COVID-19.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час пресбрифінгу у Краматорську повідомив начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА Олександр Педенко.

«Ні, ми не плануємо розгортати мобільні шпиталі, оскільки наявного медичного ресурсу, який повинен там працювати, на жаль, в області немає», - сказав Педенко.

Він нагадав, що сьогодні багато медиків в області задіяні у проведенні щеплень серед населення в пунктах і центрах масової вакцинації, які розташовані по всій території регіону.

Читайте також: На Донеччині зайняті понад 90% ліжок для COVID-хворих

До того ж в області є дефіцит лікарів та медичних працівників, в цілому заклади охорони здоров’я забезпечені лікарями на 65% і на 90% середнім медичним персоналом.

Педенко зазначив, що у регіоні діють 34 профільні лікарні, які визначені для лікування хворих на COVID-19, які налічують 3 776 ліжок, з яких 3 442 ліжка на сьогодні заповнені.

Чиновник констатував, що з початку пандемії у регіоні налічується 122 649 захворілих з підтвердженим діагнозом COVID-19, одужали 100 969 людей і 3 159 осіб померли. За його словами, тільки за останню добу (25 жовтня) в області захворіло 1 015 осіб та померло від COVID-19 ще 41 людина.

Як повідомлялося, за весь час пандемії в Україні захворіло 2 803 159 осіб, одужало – 2 390 112, летальних випадків – 64 936.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-