У Києві презентували виставку про історію німців Волині

У Києві презентували виставку про історію німців Волині

Фото
Укрінформ
У Києві презентували виставку “Волинь і Північний Рейн-Вестфалія: Мости з минулого в сучасне”, яка розповідає про партнерство двох регіонів України та Німеччині й історію німців Волині.

Презентація, яку організувала громадська організація “Міжнародне товариство німців України-Відергебурт” спільно з низкою громадських організацій, відбулася в середу в пресцентрі Укрінформу.

Виставка складається з 11 інформаційних стендів roll-up, які розповідають про історію німців Волині та видатні особистості. Проєкт охоплює 2 тис. років історії, починаючи від опису поселень давніх германських племен та німецьких громад за часів Київської Русі, закінчуючи депортацією німців Російською імперією в часи Першої світової війни та життям громади в Західній Волині в Польщі між війнами.

Автором концепції текстів та науковим керівником проєкту є доцент кафедри соціогуманітарних технологій Луцького національного технічного університету, кандидат історичних наук Михайло Костюк, який під час презентації розповів про історію, побут, релігійне життя німців Волині, які істотно колонізували регіон у 19 сторіччі, склавши 5% населення Волинської губернії.

Презентація виставки «Волинь і Північний Рейн-Вестфалія: мости з минулого в сучасне» в Укрінформі / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

“Для мене, як для історика, дуже важливо показати, що той історичний досвід, який ми маємо у стосунках між Україною і Німеччиною є дуже хорошим і надійним фундаментом, на якому можна будувати сьогоднішнє партнерство, сьогоднішнє співробітництво, і на основі цього рухатися вперед до спільної Європи, в яку Україна прагне вступити”, - відзначив Костюк.

Читайте також: У Румунії діаспора представила народне українське мистецтво

Партнером з німецької сторони, який здійснює загальне керівництво проєктом та фінансує його, є голова управління переселенців з країн СНД федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Дітмар Шульмайстер.

Презентація завершилася виконанням німецьких та українських пісень творчим колективом з Чернігова. Після Києва презентація відбудеться в Житомирі, у Домі української культури. Планується, що проєкт подорожуватиме Україною.

Аналогічну виставку німецькою мовою мають запустити в 2022 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-