Лікарні у регіонах отримають додатково 140 тонн кисню – ОП

Лікарні у регіонах отримають додатково 140 тонн кисню – ОП

Укрінформ
Коштів на закупівлю кисневих станцій вдосталь для всіх лікарень, які цього потребують, також регіони додатково отримають 140 тонн кисню.

Про це йшлося під час селекторної наради під головуванням Президента Володимира Зеленського, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави

«Уряд також виділив кошти в обсязі 400 млн грн для областей на закупівлю кисневих станцій, і регіони отримають субвенції на ці потреби. У спеціальному фонді додатково передбачено 800 млн грн. За даними Міністерства охорони здоров’я, коштів на закупівлю кисневих станцій достатньо для всіх лікарень, які цього потребують. У зв’язку зі зростаннями захворюваності медичні заклади в регіонах додатково отримають 140 тонн кисню», - проінформували в ОП.

Також зазначається, що «за дорученням Президента міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко щодня проводить брифінги, на яких висвітлює ситуацію з перебігом пандемії в Україні».

Читайте також: За місяць споживання кисню в лікарнях зросло на 30% - МОЗ

«Глава держави зауважив, що міністр охорони здоров’я має акцентувати увагу засобів масової інформації та суспільства на ситуації з ліжко-місцями та використанням кисню у медичних закладах, виплатою надбавок медикам у розмірі 300%», - ідеться в повідомленні пресслужби.

Крім того, за даними ОП, голови ОДА здійснюють щоденне інформування мешканців регіонів про ситуацію в лікарнях, наявність місць, забезпечення киснем тощо.

Читайте також: В Україні ситуацію з киснем і ліжками можна відстежити онлайн – Зеленський

Водночас під час наради було поінформовано, що у Херсонській області, яка першою в Україні перейшла до червоної зони епіднебезпеки, зафіксовано зниження показників захворюваності та госпіталізації.

Як повідомлялося, за добу 2 листопада в Україні зафіксували 23 393 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 979 086 осіб, одужало – 2 466 674, летальних випадків – 69 447, проведено ПЛР-тестувань – 14 586 038.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-