У лікарнях Донеччини близько 3000 хворих - у важкому стані

У лікарнях Донеччини близько 3000 хворих - у важкому стані

Коронавірус
Укрінформ
У лікарнях Донеччини близько 3 тисяч хворих на COVID-19 знаходяться у важкому стані, з них до 69 осіб – на ШВЛ.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу у Краматорську повідомив начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА Олександр Педенко.

«На сьогодні в медзакладах на ліжку з ковідом знаходяться 3162 людини і 310 осіб – з підозрою цієї хвороби… В стаціонарі люди знаходяться лише в середньої тяжкості та тяжкому стані, але переважно це все ж таки важкий стан, всі інші лікуються амбулаторно. Наразі загалом по закладах до 69 людей знаходяться на апараті штучної вентиляції легень», - сказав Педенко.

Він зазначив, що серед тих, хто госпіталізований з COVID-19, не вакциновані - 96% пацієнтів.

Педенко констатував, що завантаженість ліжок, виділених під хворих на коронавірусну інфекцію в області, складає 91%, надають медичну допомогу таким хворим на Донеччині 34 заклади охорони здоров’я.

Читайте також: За місяць споживання кисню в лікарнях зросло на 30% - МОЗ

«Ще у 9 лікарень поки немає контракту з Національною службою здоров’я України, але цей процес продовжується. Буде більше лікарень, в яких лікуватимуть пацієнтів з COVID-19», - уточнив Педенко.

Чиновник констатував, що з початку пандемії у регіоні зафіксовано 128 702 хворих з підтвердженим діагнозом COVID-19, одужали 105 222 людей і 3 418 осіб померли. За його словами, тільки за останню добу (1 листопада) в області померли від COVID-19 ще 23 людини.

Як повідомлялося, за весь час пандемії в Україні захворіли 2 955 693 особи, одужали – 2 454 737 осіб, летальних випадків – 68 727.

Фото: Evgeny Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-