У Харкові розслідують дані ОПОРИ про фальсифікацію на 9 дільницях

У Харкові розслідують дані ОПОРИ про фальсифікацію на 9 дільницях

Укрінформ
У Харкові розслідують дані Громадянської організації ОПОРА щодо фальсифікації протоколів на 9 дільницях Новобаварського району.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила речниця ГУ Нацполіції в Харківській області Баранник.

«Дійсно, інформація щодо фальсифікації протоколів на дев'ятьох дільницях Новобаварського району Харкова внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 158-3 Кримінального кодексу України», — повідомила Баранник.

За її словами, також вирішується питання щодо розслідування подібного факту на дільниці в Основ'янському районі.

«В поліції зареєстровано понад 70 звернень про виявлені порушення чинного законодавства. Вже відкрито 3 кримінальних провадження та 1 адміністративний протокол», - зазначила речниця.

Вона уточнила, що кримінальні провадження відкрито за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) та за ч. 1 ст. 158-3 (фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації) Кримінального кодексу України.

«Також складено 1 адміністративний протокол: ст. 212-23 (пошкодження, приховування, знищення виборчого бюлетеня або винесення його за межі приміщення для голосування) Кодексу України про адміністративні правопорушення», - додала Баранник.

Читайте також: На Черкащині поліція затримала жінку - «рахувала» виборців на виході з дільниці

Як повідомляв Укрінформ, увечері 1 листопада голова Харківської міської територіальної комісії Олена Матвієнко оголосила про перемогу чинного секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова на виборах мера, який зібрав 50,66% або 146 240 голосів.

Тоді ж кандидат у мери Михайло Добкін, який отримав 82 008 голосів, заявив, що іде до суду через фальсифікації протоколів.

1 листопада координатор Громадянської мережі ОПОРА у Харківській області Микола Зінченко звернувся до поліції щодо виявлення фальсифікації протоколів про результати виборів на 9 дільницях у Новобаварському районі. Фальсифікація відбулася на користь Ігоря Терехова. Водночас кількість голосів у кандидатів Костянтина Немічева та Олександра Скорика зменшилась на 160 та 237 відповідно, коли у Терехова їхня кількість збільшилася на 397. ОПОРА також виявила подібні порушення на дільницях Основ'янського району міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-